Natuurberichten

Pagina 1358 van 1377 - 13769 Resultaten

Kievitsnest Wikipedia GNU Free Documentation license

Iedere vogel legt in mei een ei, behalve de kievit en de griet, die leggen in de meimaand niet. De kievit legt inderdaad al veel eerder eieren, maar de griet dan? De griet is een andere naam voor kwartelkoning en deze soort komt..


Lees verder 18 juni 2008   14 jaar oud
Strandplevier_-_Kentish_Plover_-_Charadrius_alexandrinus_-_Marcel_Langelaan_-_Buiten-beeld

Het gaat slecht met de Nederlandse kustvogels. Van de 23 soorten die het moeilijk hebben, worden er 15 ernstig bedreigd en zijn er al 2 uit ons land verdwenen. De strandplevier is één van de vogelsoorten die het moeilijk heeft. ..


Lees verder 17 juni 2008   14 jaar oud
bruinzandoog klein

De bruin zandoogjes zijn losgekomen. Afgelopen week zijn de vlinders uit hun pop gekomen en nu zijn ze volop te zien. Deze grote bruine vlinder zit zelden alleen, maar vaak met tientallen tot honderden bij elkaar...


Lees verder 17 juni 2008   14 jaar oud
Zeepkruid. Fotograaf Teun Spaans, via Wikipedia vrij gebruik onder GFD-licentie

Het zeepkruid gaat bloeien. Zeepkruid behoort tot de anjerfamilie. De plant kan zeventig centimeter hoog worden en heeft prachtige, heerlijk geurende, roze bloemen en langwerpige, tegenoverstaande bladeren. De plant doet wel iets..


Lees verder 16 juni 2008   14 jaar oud
aantasting door paardenkastanjemineermot

Op veel plaatsen vertonen de bladeren van paardenkastanjes weer massaal bruine vlekken. Het gaat om aantastingen door de paardenkastanjemineermot. ..


Lees verder 16 juni 2008   14 jaar oud
vleermuis tellingen

Op donderdagavond 19 juni worden voor het eerst in drie jaar weer alle bekende kolonies van meervleermuizen in Nederland geteld. De telling wordt georganiseerd door de Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN). ..


Lees verder 15 juni 2008   14 jaar oud
Roodpootvalk, wikipedia, This image comes from the book Naumann, Naturgeschichte der Vögel Mitteleuropas (Natural history of the birds of central Europe) of 1905 or his earlier works. The copyrights for those books have expired and this image is in the public domain.

De eerste zes maanden van het jaar bracht veel moois voor vogelend Nederland, waaronder vele roodpootvalken...


Lees verder 15 juni 2008   14 jaar oud
Rugstreeppad, Annemarie van Diepenbeek, RAVON

Toen eind april de temperaturen tot zomerse waarden stegen, kwamen de rugstreeppadden in de Maashorst, een open bosgebied in Noordoost-Brabant direct in actie. In enkele ondiepe plassen, omgeven door bos en verruigd grasland met..


Lees verder 14 juni 2008   14 jaar oud
nest eikenprocessierups. Fotograaf Falko Seyffarth, via Wikipedia vrij gebruik onder GFD-licentie

De eerste twee weken van juni ging het aantal meldingen van (nesten van) eikenprocessierupsen via www.natuurkalender.nl flink omhoog. Het totaal aantal waarnemingen in 2008 ligt nu rond de 100. Het warme weer heeft hier zeker aan..


Lees verder 13 juni 2008   14 jaar oud
groot dikkopje klein

Nadat de voorjaarsbalans was opgemaakt bleek het zeer slecht gesteld met de vlinders. Nu de eerste zomervlinders beginnen te vliegen lijken die een wat positiever beeld te geven...


Lees verder 13 juni 2008   14 jaar oud

Archief