Natuurberichten

Pagina 1359 van 1407 - 14061 Resultaten

roesje klein

De meeste vlinders zijn in de winter ei, rups of pop. Een paar overwinteren als vlinder en het roesje is daar een van. Je kunt ze wellicht vinden in de schuur of in een kelder...


Lees verder 21 november 2008   14 jaar oud

Door een storing op de server, is natuurbericht.nl de afgelopen tijd niet bereikbaar geweest. Inmiddels zijn alle problemen opgelost, en kunt u iedere dag weer bij ons terecht voor de nieuwste berichten uit de Nederlandse natuur...


Lees verder 21 november 2008   14 jaar oud
Japanse eekhoorn uitgezet in Amersfoort

Hoe pakt de strijd uit tussen de inheemse rode eekhoorn en exotische nieuwkomers?..


Lees verder 21 november 2008   14 jaar oud
gewone zeekat, sepia

De voortplantingscyclus van de gewone zeekat, Sepia officinalis (Linnaeus, 1758) is voor een belangrijk deel verbonden aan de Zeeuwse Delta. Omstreeks juni, in het late voorjaar, worden hier de jonge zeekatten geboren. In de zomer..


Lees verder 20 november 2008   14 jaar oud
Sneeuwuil wikipedia Snowy owl (Bubo scandiacus) From the Quebec government website [2]. All use allowed under the following condition:
These images can be freely used while respecting Quebec's law on flags and symbols:

Afgelopen weekend werd de vogelwereld getrakteerd op iets leuks. In een weiland met schapen op Texel werd de misschien wel allermooiste uilensoort, de sneeuwuil, ontdekt. Er is geen sneeuw te bekennen, maar de sneeuwuil is er al..


Lees verder 18 november 2008   14 jaar oud
logo zoogdieratlas uitsnede

Groots project van start om zoogdieren in kaart te brengen te beginnen met Overijssel. Doe ook mee!..


Lees verder 17 november 2008   14 jaar oud
eekhoorn ROLLIN VERLINDE uitsnede2

Wanneer heeft u de meeste kans een eekhoorn te treffen? In de zomer of de winter, in de ochtend of de avond?..


Lees verder 17 november 2008   14 jaar oud
Grauwe gans

Vogelbescherming Nederland vecht de ontheffingen aan die de provincie Friesland verleent voor het afschieten van ganzen. De provincie houdt zich niet aan het landelijk beleid, zo vindt Vogelbescherming. ..


Lees verder 16 november 2008   14 jaar oud
bruine eikenpage klein

Mensen hebben vaak grote moeite met het kappen van bomen. Toch is het soms voor planten en dieren van levensbelang dat er gekapt wordt. Eikenhakhout hoort regelmatig te worden afgezet, maar de laatste tientallen jaren is dat flink..


Lees verder 16 november 2008   14 jaar oud
kolgans

Het winterhalfjaar staat in het teken van ganzen. Heel veel ganzen. Ons waterrijke landje is met zijn sappige weilanden een ideale plek voor vele tienduizenden ganzen om hier te komen overwinteren. Er komen verschillende soorten..


Lees verder 14 november 2008   14 jaar oud

Archief