Natuurberichten

Pagina 1384 van 1448 - 14479 Resultaten

vliegtijdvoorspelling klein

Volgens de vliegtijdvoorspelling voor de dagvlinders moeten we nog weken wachten voordat de vlinders zullen verschijnen. Het koele weer houdt ze nog lekker in winterslaap. ..


Lees verder 27 februari 2009   14 jaar oud
Steenuil

Nog een paar nachtjes slapen en de lente staat weer voor de deur! Alles groeit en bloeit. Vogeltjes fluiten en bouwen hun nesten. Dat is niks nieuws. Wat wel bijzonder is, is dat je het van wel heel dichtbij kan volgen. Hoe?..


Lees verder 27 februari 2009   14 jaar oud
huismus

Het was volop in het nieuws afgelopen weekend. De gemeente Den Haag geeft de inwoners korting op de aanschaf van een heuse huismussenvilla. De huismus is praktisch uit de stad verdwenen en de gemeente hoopt op deze manier onze..


Lees verder 26 februari 2009   14 jaar oud
kleine watersalamander

De massale paddentrek is nog niet begonnen, daarvoor zijn de nachten nog te koud. Toch zijn de eerste vroege vogels al wel ontwaakt. Op verschillende plekken in ons land (met name in de kuststrook) zijn de eerste kleine..


Lees verder 26 februari 2009   14 jaar oud
Sneeuwuil wikipedia Snowy owl (Bubo scandiacus) From the Quebec government website [2]. All use allowed under the following condition:
These images can be freely used while respecting Quebec's law on flags and symbols:

Al eerder op natuurbericht konden we melden dat er een zeer zeldzame sneeuwuil was gezien op Texel. Deze heeft er vanaf half november 2008 gezeten, maar is nu aan het eilandhoppen geslagen...


Lees verder 25 februari 2009   14 jaar oud
mol eet regenworm

Veel mensen valt op dat er de laatste weken zoveel molshopen zijn. Hoe komt dat en betekent het ook dat er veel mollen zijn? ..


Lees verder 25 februari 2009   14 jaar oud
Egel steekt over

Join the E-team!..


Lees verder 24 februari 2009   14 jaar oud

De herfst is voor amfibieën in Nederland de start van een periode van rust. Ze verstoppen zich onder de grond, onder stapels bladeren of onder water en wachten tot de winter voorbij trekt. Ze wachten tot de temperaturen weer..


Lees verder 24 februari 2009   14 jaar oud
Vink. Foto: Regani, GNU-licentie

De komende weken kunt u voor het eerst dit jaar de vinkenslag weer horen. Bij de Natuurkalender zijn al 67 eerste vinkenslagen gemeld. Deze meldingen komen vooral uit het zuiden en westen tot en met Noord-Holland en Gelderland...


Lees verder 23 februari 2009   14 jaar oud
Jonge boommarter (Foto Bram Achterberg)

Winter is de beste tijd voor spoorzoeken...


Lees verder 23 februari 2009   14 jaar oud

Archief