Natuurberichten

Pagina 1473 van 1567 - 15670 Resultaten

kleine ijsvogelvlinder klein

De kleine ijsvogelvlinder is een bedreigde Rode Lijstsoort. In het Lampenbroek zijn, door vrijwilligers en de beheerder Natuurmonumenten, maatregelen genomen om het de soort naar de zin te maken en dit blijkt te werken! ..


Lees verder 6 juli 2009   15 jaar oud
Watergentiaan
Foto: Wout van der Slikke

Holland, waterland. Ons land in de delta van grote rivieren, met polders, sloten en plassen staat terecht bekend als waterrijk. Ook in de plantenwereld zien we deze overmatige nattigheid terug. Veel water- en oeverplanten die wij..


Lees verder 6 juli 2009   15 jaar oud
Grote Kattenstaart - Bloei (foto: Natuurkalender Handleiding)

Het warme tot zeer warme weer van de afgelopen maanden heeft er voor gezorgd dat de planten die in de zomer bloeien gemiddeld twee weken vroeger bloeien dan dertig jaar geleden. ..


Lees verder 5 juli 2009   15 jaar oud
Marasmius oreades
Weidekringzwam
PPO Wageningen

Gedurende de zomermaanden verschijnen er in gazons en sportvelden regelmatig donkergroene cirkels waar het gras beter groeit. Binnen deze cirkels groeit het gras minder goed of sterft zelfs tijdelijk af. Bij het groter worden van..


Lees verder 5 juli 2009   15 jaar oud
Wesp koningin. Foto: Soebe, GNU-licentie

De laatste dagen is het volop zomer in Nederland. De terrassen worden bevolkt en mensen genieten van frisdrank, ijs en alcoholische dranken op terrassen en in tuinen. In 2007 en 2008 werden we rond deze tijd daarbij vergezeld door..


Lees verder 4 juli 2009   15 jaar oud
Bever uitsnede

Bij het Leerkeven in Limburg zijn afgelopen jaar al 4 bevers verongelukt. In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 juni viel het jongste slachtoffer tot nu toe. Het betreft een vrouwtje met actieve melkklieren; ze laat dus..


Lees verder 4 juli 2009   15 jaar oud
larve aziatisch lieveheerbeestje bijgesneden

Tijdens deze mooie zomerdagen zijn bladeren van veel bomen en struiken bedekt met een glimmend en plakkerig laagje. Het gaat om het afscheidingsproduct van bladluizen. Bladluizen leven van het sap dat ze met hun zuigsnuit uit..


Lees verder 3 juli 2009   15 jaar oud
Bijenorchis 'bicolor' close up

Vorig jaar vonden een lid van de Werkgroep Europese Orchideeën en een boswachter de bijenorchisvariëteit ‘bicolor’ voor het eerst in de duinen van West-Nederland. Inspectie van de populatie in 2009 laat een sterke uitbreiding..


Lees verder 3 juli 2009   15 jaar oud
heideblauw klein

Het heideblauwtje is een beschermde vlindersoort in Nederland. Hij komt nog verspreid voor op vochtige heideterreinen. De vlinder vliegt vanaf half juni tot eind juli en is de komende weken op zijn top. ..


Lees verder 3 juli 2009   15 jaar oud
Blauwe Kiekendief (Circus cyaneus)www.ivnvechtplassen.org

Op Terschelling zijn nesten van bijzondere roofvogels verstoord. Uit een nest zijn vijf nog niet volgroeide blauwe kiekendieven verdwenen. Dit hebben onderzoekers van SOVON en de boswachters van Staatsbosbeheer geconstateerd. Het..


Lees verder 2 juli 2009   15 jaar oud

Archief