Natuurberichten

Uitgever: Provincie Noord-Brabant

Gezonde natuur zorgt voor een rijk Brabants landschap om in te wonen, werken en recreëren. De provincie verbindt daarom natuurgebieden met elkaar, herstelt oude landschappen en legt nieuwe natuur aan. Ook stimuleert ze duurzaam gebruik van de leefomgeving en stelt regels op. Dit om het Brabantse milieu schoon en gezond te houden en voor een duurzame waterhuishouding; zo kunnen verdroging en wateroverlast opgevangen worden.

Pagina 16 van 16 - 156 Resultaten

Hand die groene plant vasthoudt

Het voedselbos is een nieuw fenomeen in Nederland. Het aantal voedselbossen groter dan vijf hectare is op één hand te tellen. In Schijndel ontstaat de komende jaren het grootste productievoedselbos van Nederland. Het moet een..


Lees verder 15 augustus 2018   4 jaar oud
Van Gogh Nationaal Park i.o.

Bij de verkiezing ‘Het mooiste natuurgebied van Nederland’ greep Van Gogh Nationaal Park net naast de titel. De ambities van de organisaties achter het park zijn echter hoog, daarom gaan zij door met de realisatie van de plannen...


Lees verder 12 augustus 2018   4 jaar oud
Breda

Natte Natuurparels zijn door de provincie aangewezen gebieden met bijzondere natuurwaarden. Het doel is om deze kwetsbare ‘natte’ natuur te behouden en te herstellen. Dankzij het project krijgen flora en fauna in Ossendrecht een..


Lees verder 7 augustus 2018   4 jaar oud
Varkensneus tussen twee houten planken

Innovators Frank Wind en Tjacko Sijpkens stelden zichzelf de vraag: kunnen wij varkens een prettig leven bieden in een varkensstal? Want ook varkens ervaren stress. Dat is niet fijn en ongezond! Samen met varkensboeren,..


Lees verder 2 augustus 2018   4 jaar oud
Gras met witte bloemetjes

De Efteling, Natuurmonumenten, gemeente Tilburg en provincie Noord-Brabant hebben een intentieovereenkomst gesloten voor het aanleggen van het zogenaamde recroduct 'Poort van Pauwels'. Deze speciale natuurbrug moet de..


Lees verder 27 juni 2018   4 jaar oud
Illustratie met het woord Trots, bomen en bloemen

Vanaf juni 2018 is de provincie Noord-Brabant trotse partnerorganisatie van Nature Today, omdat we trots zijn op de Brabantse natuur en die graag met iedereen delen...


Lees verder 25 juni 2018   4 jaar oud

Archief