Natuurberichten

Uitgever: Provincie Utrecht

De kracht van de provincie Utrecht zit in een unieke combinatie van factoren. Onze regio is nationaal en internationaal een topregio, met een innovatieve kenniseconomie dankzij de centrale ligging en een hoog kennisniveau. We hebben een mooi landschap, diversiteit van steden en dorpen en veel cultureel erfgoed. Omdat Utrecht zo aantrekkelijk is, groeit de regionale economie, het aantal inwoners en daarmee ook de mobiliteit. Onze opgave: de aantrekkelijkheid van onze provincie versterken en de groei zo faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Dit alles doen we in samenwerking met veel partners. De gezamenlijke opgaven waar we de komende jaren voor staan: het platteland vitaal houden, het stimuleren en faciliteren van een gezonde leefomgeving, de ruimtelijke kwaliteit bewaken, ons cultureel erfgoed koesteren en toegankelijk maken, het realiseren en beleefbaar maken van natuur, het bevorderen van de regionale economie, het stimuleren van de energietransitie en zorgen voor een goede bereikbaarheid.
Deel deze pagina

Pagina 3 van 10 - 92 Resultaten

Mensen die op of rond de Utrechtse Heuvelrug wonen, kunnen met aanleg van een zogenoemde ‘Heuvelrugtuin’ bijdragen aan een groenere omgeving. Woudenberger Suzy Bollen grijpt dat project aan om samen met haar dorpsgenoten de..


Lees verder 29 november 2021   10 mnd oud
Bankje in het bos

Het wordt voor inwoners en terreineigenaren mogelijk om recreatiebankjes in de Utrechtse natuur te laten plaatsen. Het provinciebestuur introduceert een speciale regeling die dat volledig faciliteert, na een voorstel van..


Lees verder 26 november 2021   10 mnd oud

De provincie Utrecht stelt 31 miljoen euro beschikbaar voor natuursubsidies in 2022. Het geld is bedoeld voor de realisatie van nieuwe natuur en de versterking van bestaande natuur. De provincie geeft volledige vergoeding voor de..


Lees verder 21 november 2021   10 mnd oud

In Leusden zijn met succes Kleine Landschapselementen waaronder een perenlaan hersteld. De aanleg van landschapselementen is van meerwaarde voor de landschappelijke en natuurlijke kwaliteit. Het gaat bijvoorbeeld om de aanleg van..


Lees verder 19 november 2021   10 mnd oud
Boomgaard kleine landschapselementen

De 23 partners van het Platform Kleine Landschapselementen hebben voortzetting van hun samenwerking symbolisch bekrachtigd door het aanplanten van een hoogstamboomgaard in Driebergen. De provincie Utrecht stelt voor de komende..


Lees verder 11 november 2021   10 mnd oud

De natuur in de Lunenburgerwaard bij Wijk bij Duurstede wordt verder versterkt door aanleg van moeraszones, nieuw bos, plaatsen van rivierhout en het aanleggen van natuurvriendelijke oevers. Een belangrijke stap voor dit N2000..


Lees verder 10 november 2021   10 mnd oud
Bossen bij uilentoren

Provincie Utrecht gaat 17 miljoen euro extra investeren in het herstellen van natuur in Natura 2000-gebieden. De Rijksoverheid stelt dit bedrag aan de provincie beschikbaar. De investering is bedoeld om de Utrechtse natuur te..


Lees verder 4 november 2021   11 mnd oud
Otter

De provincie Utrecht legt twee drijvende otterpassages aan. Een in Wilnis en een in Waverveen. De passages zorgen ervoor dat de otters zich kunnen verplaatsen zonder de weg te hoeven oversteken...


Lees verder 21 oktober 2021   11 mnd oud
Kleibosrussula

In Zeist is al jaren een uniek paddenstoelenreservaat te vinden aan de Blikkenburgerlaan. Je vindt hier tweehonderd soorten paddenstoelen, zoals de narcisridderzwam, amandelvezelkop en langsteelfranjehoed. In sommige gevallen gaat..


Lees verder 19 oktober 2021   11 mnd oud

Op zondag 25 september is alweer de zesde en daarmee laatste aflevering van dit seizoen van het programma Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht te zien. Het programma gaat over natuur, landschap en recreatie in de provincie Utrecht. In..


Lees verder 24 september 2021   1 jaar oud

Archief