Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 1 van 11 - 101 Resultaten

Het vliegtuig dat werd gebruikt voor het onderzoek naar de megafauna vanuit de lucht.

Grote zeedieren staan centraal in een nieuw, grootschalig onderzoek vanuit de lucht om zeedieren langs de kust van Kenia te observeren. Het doel is om waardevolle informatie te verzamelen zodat nieuwe beschermde mariene..


Lees verder 27 mei 2023   6 dgn oud
Koala in een boom bij Two Thumbs Wildlife Trust bij Cooma, Nieuw-Zuid-Wales.

Koala's en reuzenkoeskoezen (buideldier) zijn voorbeelden van de vele diersoorten die profiteren van de verbinding van duizenden hectaren Australische leefgebieden. Deze gebieden werden getroffen door de Black Summer-bosbranden in..


Lees verder 20 mei 2023   1 week oud
Aan boord van onderzoeksschip Song of the Whale.

Een uniek onderzoeksschip wordt momenteel ingezet om cruciaal onderzoek te doen voor het behoud van de noordkaper. Volgens onderzoek zijn er waarschijnlijk nog maar 72 vruchtbare vrouwtjes van deze walvissoort over. Deze vrouwtjes..


Lees verder 13 mei 2023   2 wkn oud
Aziatische olifant in Yunnan, China

IFAW is al ruim 20 jaar bezig om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan in de landelijke Chinese provincie Yunnan. Daarmee willen we een van de laatste populaties Aziatische olifanten ter wereld redden, en aantonen dat..


Lees verder 6 mei 2023   3 wkn oud
Dr. Sarah Sharp luistert naar de longen van een dolfijn tijdens een gezondheidsonderzoek.

Dierenartsen redden levens. Hun werk beschermt overal ter wereld diersoorten die op uitsterven staan, ze redden dieren na rampen en houden gezinnen samen. De dierenartsen van IFAW zetten zich in om voor de meest kwetsbare dieren..


Lees verder 29 april 2023   1 maand oud
boskariboe, kariboe, rendier, in NP Grand Jardins in Quebec

Kariboes in Canada kregen in 2003 landelijke bescherming en sindsdien zijn er verschillende acties geweest om deze dieren en hun leefgebied te beschermen. Helaas heeft nog niets een merkbare impact gehad. Ondertussen staat de..


Lees verder 22 april 2023   1 maand oud
IFAW, WTI en leden van het Assam Forest Department laten zes Himalayagieren vrij in het wild

Onlangs sloegen zes gieren hun enorme vleugels uit tijdens hun vlucht terug naar het wild in de buurt van Jorhat in Assam, een deelstaat in het noorden van India. De gieren hadden allemaal een gruwelijke vergiftiging overleefd die..


Lees verder 15 april 2023   1 maand oud
een zadelrobbenpup op het ijs in de Golf van St. Lawrence, Canada, 2003

Het is niet alleen de wrede en nutteloze commerciële zeehondenjacht die Canadese zadelrobben het leven moeilijk maakt. Deze geliefde zeezoogdieren hebben ook te kampen met de gevolgen van klimaatverandering. ..


Lees verder 3 april 2023   1 maand oud
Honderden schildpadden werden geconfisceerd toen een man ze probeerde te smokkelen via de landsgrenzen van Syrië en Jordanië. Ze werden vervolgens naar het door het IFAW gesteunde Al Ma'awa Nature and Wildlife Center (Princess Alia Foundation) in Jordanië gebracht om te rehabiliteren.

IFAW helpt dieren te redden uit de illegale handel en criminelen te vervolgen op een manier waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Dieren die levend uit de illegale handel worden gered, krijgen vaak minder aandacht dan..


Lees verder 26 maart 2023   2 mnd oud
Lindsay Lewis van het Paarl Mountain Nature Reserve inspecteert een valstrik tijdens een strikkenpatrouille door het natuurgebied.

Valstrikken zijn stille en onzichtbare moordenaars en een zeer wrede vorm van stroperij. Gevangen dieren staat een pijnlijke dood te wachten. Even buiten Kaapstad, een stad die omgeven wordt door een van de meest unieke..


Lees verder 18 maart 2023   2 mnd oud

Archief