Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 8 van 11 - 106 Resultaten

Vinvis in de Ligurische Zee

Vinvissen zijn onlangs door de IUCN op de Lijst van bedreigde diersoorten geplaatst. Het aantal vinvissen in de Middellandse Zee wordt geschat op minder dan 1.800 volwassen dieren en de verwachting is dat dit aantal nog verder..


Lees verder 11 december 2021   2 jaar oud
bultrug met kalf

Oliegigant Shell begint een seismisch onderzoek voor de kust van Zuid-Afrika. Maandenlang zullen luchtdrukkanonnen elke tien seconden geluidsgolven onder water afvuren. IFAW en andere natuurbeschermers hebben hier bezwaar tegen..


Lees verder 4 december 2021   2 jaar oud
Aziatische olifant in Yunnan, China.

De olifant is een sleutelsoort: hij speelt een grote rol in de natuur. Als olifanten verdwijnen uit een bepaald gebied, wijzigt het ecosysteem daar drastisch of verdwijnt het zelfs. Olifanten hebben dus veel impact. Wist je..


Lees verder 27 november 2021   2 jaar oud
In 2014 coördineerde IFAW een inbeslagname van wilde dieren in New York, waarbij tijgers, leeuwen, beren en wolven betrokken waren

Sinds deze week is Tiger King 2 in première gegaan op Netflix, het vervolg op de documentairereeks 'Tiger King: Murder, Mayham and Madness' die in maart 2020 wereldwijd bekend werd. Ook dit vervolg geeft een inkijkje in de bizarre..


Lees verder 20 november 2021   2 jaar oud
Noordse vinvis

Dit weekend keert de Japanse walvisvloot weer terug naar land met 25 gedode, bedreigde Noordse vinvissen aan boord. Natuurbeschermers hebben verklaard dat het doden van deze bedreigde walvissen onhoudbaar en niet te verdedigen is...


Lees verder 13 november 2021   2 jaar oud
Olifantenkalf Sally

Reddingswerkers in Zimbabwe hebben een ernstig gewond olifantenkalf per vliegtuig in veiligheid gebracht. Ze was verstrikt geraakt in een ijzeren telefoondraad. Het oor van het dier was bijna volledig losgeraakt. Het..


Lees verder 6 november 2021   2 jaar oud
De staart van een noordkaper in de Fundybaai, New Brunswick, Canada

Volgens een recente publicatie van het North Atlantic Right Whale Consortium zijn er wereldwijd nog maar 336 noordkapers over. De nieuwe cijfers hebben betrekking op de populatieomvang in 2020 en zijn opnieuw aanzienlijk lager dan..


Lees verder 30 oktober 2021   2 jaar oud
Close-up van een makreelhaai

Als bij een internationale bijeenkomst een dier officieel op de lijst van bedreigde diersoorten wordt gezet, haalt dat het nieuws en is iedereen blij. Want het tij is immers gekeerd en het dier wordt nu niet meer met uitsterven..


Lees verder 23 oktober 2021   2 jaar oud
Een geredde koala zit in een boom die dient als tussenstap voor vrijlating.

Koala's zijn door de IUCN op de Rode Lijst van bedreigde soorten als Kwetsbaar geclassificeerd. In sommige delen van Australië worden ze zelfs met uitsterven bedreigd. Wil je meer over de koala weten, lees dan hieronder onze..


Lees verder 17 oktober 2021   2 jaar oud
Schildpadden eten vaak plastic zakken, omdat ze die voor kwallen aanzien.

Je weet vast wel dat plasticvervuiling een bedreiging vormt voor de oceaan en het mariene leven. Maar weet je ook dat het uiteindelijk ook voor jouzelf een grote bedreiging is? Lees er hier meer over en kijk wat jij kunt doen om..


Lees verder 8 oktober 2021   2 jaar oud

Archief