Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 9 van 17 - 162 Resultaten

Red mangrove propagules

Sinds 2020 hebben de Mangrove Maniacs meer dan 1500 mangroven geplant langs de zuidwestkust van Bonaire. In een nieuw samenwerkingsproject met Hogeschool Van Hall Larenstein zijn deze nieuw aangeplante mangroven gemonitord en in..


Lees verder 4 juli 2022   1 jaar oud
Hawksbill sea turtle.

Elk jaar komen soepschildpadden en karetschildpadden, en soms zelfs lederschildpadden, naar Sint Eutstatius om eieren te leggen. Met behulp van nieuwe protocollen, ontwikkeld door studenten van Van Hall Larenstein, kan STENAPA in..


Lees verder 26 juni 2022   1 jaar oud
Sargassum influx

De bevindingen van een experiment uitgevoerd door STINAPA in het kader van een gezamenlijk project met WWF Mexico tonen aan dat grond verbeterd met sargassum hogere arseen- en cadmiumwaardes heeft. Arseen en cadmium zijn zware..


Lees verder 15 juni 2022   1 jaar oud
School of ocean surgeonfish

Een nieuwe studie van de universiteiten van Texas en Californië legt vast dat plantenetende vissen voor de kust van Bonaire zich voeden met vissenpoep. Dit is nog nooit eerder in het Caribisch gebied vastgesteld en geeft meer..


Lees verder 16 mei 2022   1 jaar oud

Vorige week organiseerde de Dutch Caribbean Nature Alliance een workshop over het herstel van de zee-egels op Saba. Deze workshop hielp 21 koraalexperts uit het Caribisch gebied en meer dan 65 online aanwezigen om een uitgebreid..


Lees verder 17 april 2022   2 jaar oud

Verschillende methodes voor de restauratie van koraalriffen laten veelbelovende resultaten zien in regionale pogingen om het herstel van aangetaste koraalriffen in het Nederlands Caribisch gebied te ondersteunen. Daarom..


Lees verder 4 april 2022   2 jaar oud
De tropische landslak Helicina fasciata

Tijdens drie bezoeken in 2015, 2020 en 2021 aan Sint Maarten zijn land- en zoetwaterweekdieren onderzocht. Slakken zijn belangrijk voor een gezonde bodem en zijn een belangrijke voedselbron voor veel soorten. Verontrustend is de..


Lees verder 30 maart 2022   2 jaar oud

Twee recent gepubliceerde studies documenteren 35 nieuwe keversoorten voor de eilanden Saba en Sint Eustatius. Ondanks deze laatste toevoegingen wordt geschat dat nog bijna driekwart van de keverpopulatie onbekend is. Kevers..


Lees verder 4 maart 2022   2 jaar oud
Diadema-zee-egel (ongeveer een halve millimeter groot) gevestigd op een biobal, een van de onderzochte vestigingssubstraten

Diadema-zee-egels spelen een belangrijke rol binnen een gezond koraalrifecosysteem en hun herstel is essentieel voor het herstel van de aangetaste koraalriffen rondom Saba en Sint Eustatius. Een studie van Hogeschool Van Hall..


Lees verder 13 februari 2022   2 jaar oud

Begin dit jaar is de Saba Conservation Foundation (SCF) de nieuwe huurder geworden van een oude elektriciteitscentrale in de haven van Fort Bay op Saba. SCF wil het gaan ombouwen tot een marien onderzoeksstation. De faciliteit..


Lees verder 2 februari 2022   2 jaar oud

Archief