Natuurberichten

Uitgever: Nederlandse Mycologische Vereniging

De Nederlandse Mycologische Vereniging heeft als doel de bevordering van de kennis van de mycologie (paddenstoelenkunde).

Pagina 9 van 65 - 647 Resultaten

Eind augustus 2014 werd in Flevoland een voor Nederland nieuw soort oorzwammetje gevonden. Vijf dagen later werd deze soort, met opvallende vermiljoen kleur, ook ontdekt in de provincie Zeeland. Er werd na deze snelle tweede..


Lees verder 12 oktober 2022   1 jaar oud

Hans Adema was deze keer de eerste die de Zwarte amaniet (15 stuks!) aantrof in Polderpark Cronestein te Leiden. De Zwarte amaniet werd voor het eerst in Nederland gevonden in 2000. Het is een mysterie waar precies de herkomst..


Lees verder 5 oktober 2022   1 jaar oud

Een vaartocht op het Ilperveld is altijd de moeite waard. Niet alleen vanwege de bijzondere vogelsoorten die hier worden waargenomen, maar ook vanwege de paddenstoelen. In dit grote laagveenmoeras deint de bodem op sommige..


Lees verder 28 september 2022   1 jaar oud

De bekende rood met witte stippen-Vliegenzwam is paddenstoel van het jaar 2022. Komende zaterdag is ook nog eens de Europese Dag van de Paddenstoel: reden genoeg om op zoek te gaan naar deze mooie paddenstoel. Dit jaar vindt weer..


Lees verder 21 september 2022   1 jaar oud

Tijdens een paddenstoelenexcursie in het kasteelpark van Nyenrode te Breukelen, werden afgelopen week opvallend veel Gekroesde melkzwammen aangetroffen. Eigenaardig, want de lange droogteperiode had in dit park zijn sporen wel..


Lees verder 15 september 2022   1 jaar oud

In het Meetnet Bospaddenstoelen volgen we paddenstoelen in bossen en lanen op de zandgronden en in de duinen. Paddenstoelen reageren snel op veranderingen in het milieu, zoals een toe- of afname van de stikstofdepositie. Om het..


Lees verder 7 september 2022   1 jaar oud

De langdurige droogte zorgt bij veel ongeduldige liefhebbers van paddenstoelen voor stress. Paddenstoelen die normaal in augustus verschijnen, zoals de grote boleten, hebben zich dit jaar nauwelijks laten zien. In het Heilooërbos..


Lees verder 31 augustus 2022   1 jaar oud

Vorige week was de eerste paddenstoelenexcursie van PWG 'De Noordkop' van deze nazomer. Dat paddenstoelenliefhebbers door de droogte niet veel paddenstoelen verwachtten, bleek uit de magere opkomst van slechts acht personen. Maar..


Lees verder 28 augustus 2022   1 jaar oud

Ondanks de droogte werden er in de Staatsbossen van Schoorl enkele Kleverige knolamanieten waargenomen. Door de omringende duinen was er waarschijnlijk genoeg kwelwater voor de paddenstoelen. In de rest van Nederland is deze..


Lees verder 14 augustus 2022   1 jaar oud

Op de dijk van de haven van Medemblik, vlak voor het Radboudkasteel, werd vorige week een groep champignons aangetroffen. Door een champignon te plukken en door te snijden, werd snel duidelijk welke soort het was. De onprettige..


Lees verder 30 juli 2022   1 jaar oud

Archief