Natuurberichten

Uitgever: LUMC

Pagina 5 van 5 - 47 Resultaten

Bloeiende hazelaar op 22 december 2016

De afgelopen dagen zijn de eerste hazelaars en elzen al in bloei gezien. Bij hooikoortspatiënten die allergisch zijn voor het pollen van deze bomen zouden nu al hooikoortsklachten kunnen ontstaan. Met de verwachte zeer hoge..


Lees verder 23 december 2016   5 jaar oud
Alsemambrosiaplanten in berm van weg in centrum van Wageningen

De hooikoortsplant en akkeronkruid alsemambrosia is sinds begin deze eeuw sterk toegenomen met hotspots in steden, natuur en agrarisch gebied. Uit een experiment met mechanische bestrijding in een akker blijkt dat het aantal zaden..


Lees verder 28 augustus 2016   6 jaar oud
Diverse soorten grassen in volle bloei

Het is groeizaam weer geweest de afgelopen weken waardoor grassen zich goed ontwikkeld hebben en nu volop in bloei staan. Volgens de Pollenplanner op Allergieradar.nl zitten we nu in de periode waarin bij droog weer de hoogste..


Lees verder 5 juni 2016   6 jaar oud
Laagje pollen op auto

Door het warme, droge lenteweer vanaf 5 mei, kwamen eiken, beuken en dennenbomen tegelijk in bloei, en produceerden grote hoeveelheden pollen. Ook de berkenbomen deden nog flink mee. Het is tien jaar geleden dat het LUMC zo’n hoge..


Lees verder 14 mei 2016   6 jaar oud
Grote vossenstaart in bloei

Het koude weer in april heeft de ontwikkeling van de grassen wat vertraagd maar afgelopen week was het zover. Het eerste graspollen werd in de lucht aangetroffen en door het mooie weer van de afgelopen week staan de grassen nu..


Lees verder 12 mei 2016   6 jaar oud
Berk in bloei

Door het mooie weer van de eerste dagen in april is de ontwikkeling van de katjes aan de berkenbomen versneld en verschijnen de eerste berkenpollen weer in de lucht. Hierdoor zullen mensen die gevoelig zijn voor dit boompollen de..


Lees verder 8 april 2016   6 jaar oud
Bloeiende hazelaar op 9 december 2015 terwijl hij nog in blad staat

Door de zeer hoge temperaturen van de afgelopen weken bloeien de eerste hazelaars al weer, weken eerder dan normaal. Met verwachte temperaturen ruim boven de 10 graden zullen veel hazelaars rond de kerst al in bloei staan en..


Lees verder 15 december 2015   6 jaar oud

Archief