Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 5 van 32 - 316 Resultaten

Vis in drooggevallen beek

Het Wereld Natuur Fonds presenteert het rapport ‘Water for Nature, water for life’ over de waterschaarstecrisis waarmee Europa wordt geconfronteerd. Het onderzoek en het daaruit voortkomende rapport toont aan dat deze schaarste..


Lees verder 8 september 2023   9 mnd oud
Savanneolifanten in het water

In Livingstone, Zambia zijn vandaag de resultaten bekend gemaakt van de KAZA Elephant Survey, een telling van de olifanten in ’s werelds grootste natuurgebied: Kavango-Zambezi (KAZA). Tijdens deze survey is systematisch het aantal..


Lees verder 1 september 2023   9 mnd oud
Luchtfoto van de Millingerwaard, Nederland

Het is heel gek eigenlijk dat er in Nederland sprake kan zijn van watertekort, in een land waar het op jaarbasis meer regent dan dat er verdampt en waar altijd rivierwater binnenstroomt. En dat is altijd meer dan 600 kuub per..


Lees verder 18 augustus 2023   10 mnd oud
Aziatische olifant in Yunnan, China

Vandaag is het Wereldolifantendag. Natuurbeschermers en olifantenliefhebbers richten dan de aandacht op olifanten in Azië en Afrika, hun kracht en schoonheid. Maar ook de problemen waarmee zij te maken hebben en de steun die ze..


Lees verder 12 augustus 2023   10 mnd oud
Vissen met dynamiet

Natuurbeschermers, bedrijven en landenvertegenwoordigers die zich inzetten voor de oceanen of die zich zorgen maken over mijnbouw in de diepzee, zijn hoopvol na de wereldwijde bijeenkomst over diepzeemijnbouw. Er kwam geen groen..


Lees verder 11 augustus 2023   10 mnd oud
regen

Merijn Houge, expert natuurlijke klimaatoplossingen bij WWF, schrijft in deze kwakkelzomer over hoe we met de natuur samen kunnen werken om ons te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. ..


Lees verder 4 augustus 2023   10 mnd oud
tijger op cameraval,  Bhutan

Sinds 2015 is het aantal tijgers in het wild in het koninkrijk Bhutan gestegen tot naar schatting 131. Sinds de eerste officiële tijgertelling in het Himalayaland is dat een stijging van maar liefst 27 procent. Het Wereld Natuur..


Lees verder 29 juli 2023   10 mnd oud
Pine forest Greece

Bosbranden teisteren het Spaanse eiland La Palma, een grote bosbrand in Zwitserland, evacuaties in Griekenland. Net als vorige zomer wordt het nieuws beheerst door heftige natuurbranden. Volgens WWF Griekenland ligt de nadruk nog..


Lees verder 21 juli 2023   10 mnd oud
Waterplanten Gele Plomp

De laatste jaren duiken in krantencolumns, rapporten en boeken steeds vaker foutieve en misleidende conclusies op over de staat van de natuur. Wetenschappelijke kennis is natuurlijk nooit volledig of ‘af’, maar er is veel dat we..


Lees verder 18 juli 2023   11 mnd oud
Zwart koraal, Papoea Nieuw Guinea

Het kabinet heeft het standpunt van Nederland op diepzeemijnbouw gepubliceerd in een brief aan de Tweede Kamer. WWF en Greenpeace hebben grote zorgen omdat Nederland zich nog steeds niet onomwonden uitspreekt tegen..


Lees verder 7 juli 2023   11 mnd oud

Archief