Natuurberichten

Uitgever: Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels

Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels is een internationaal kennisinstituut op het gebied van bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied.
Deel deze pagina

Pagina 7 van 13 - 127 Resultaten

Grauwe Kiekendief

De Grauwe Kiekendief is door de provincie benoemd tot de ‘Soort van Groningen’. Leerlingen van Groningse basisscholen kozen op 18 november voor deze zeldzame roofvogel. Tijdens een eerdere publieksstemming verwierf deze Groningse..


Lees verder 1 december 2016   5 jaar oud
WGK

De telmethode Meetnet Agrarische Soorten voor het monitoren van broedvogels in het agrarische gebied blijkt ook zeer geschikt om de verspreiding van grotere zoogdieren in kaart te brengen. Een mooi voorbeeld is 'hoe de Hazen..


Lees verder 3 november 2016   5 jaar oud
Blauwe Kiekendief Nadine

De eerste Blauwe Kiekendief met een satellietzender vliegt momenteel in Noord-Nederland rond. Het jonge vrouwtje is dit jaar praktisch op de Duitse grens uit het ei gekropen. Na wat omzwervingen in Duitsland verblijft zij..


Lees verder 6 oktober 2016   5 jaar oud
Grauwe Kiekendief 'Edwin' in Sengal jagen op sprinkhanen

Grauwe Kiekendieven moeten aan het einde van hun overwintering in de Sahel harder werken om aan voedsel te komen. Onderzoekers van Werkgroep Grauwe Kiekendief en de Rijksuniversiteit Groningen beschrijven in een wetenschappelijke..


Lees verder 19 september 2016   5 jaar oud
Zestien jaar oude Grauwe Kiekendiefman.

Tijdens het ringen van jonge Grauwe Kiekendieven wordt aan Werkgroep Grauwe Kiekendief (WGK) regelmatig de vraag gesteld: hoe oud worden deze vogels? Een eenvoudige vraag waarop het antwoord complex is. De literatuur vertelt ons..


Lees verder 12 augustus 2016   5 jaar oud
Mannetje Grauwe Kiekendief hoest een braakbal op.

Maarliefst 19.162 prooiresten staan er nu in de database van Werkgroep Grauwe Kiekendief. Sinds 1992 verzamelen we braakballen en prooiresten van in Nederland broedende Grauwe Kiekendieven. Hun prooikeuze wordt bepaald door de..


Lees verder 15 juli 2016   5 jaar oud
Graspieper

Terwijl een grote groep vrijwilligers van Werkgroep Grauwe Kiekendief zich opmaakt voor de vierde en laatste punttelronde van het Meetnet Agrarische Soorten (MAS) 2016, wordt duidelijk dat er in Drenthe na een grootschalige..


Lees verder 15 juni 2016   5 jaar oud
Mannetje Grauwe Kiekendief met GPS-logger

Bruine en Grauwe Kiekendieven zijn recentelijk teruggekeerd uit hun Afrikaanse wintergebieden. De vogels met GPS-loggers dragen juweeltjes van tracks van hun reizen bij zich. Het is belangrijk dat deze vogels gevonden worden,..


Lees verder 26 mei 2016   5 jaar oud
Veldmuis

Onderzoek van Werkgroep Grauwe Kiekendief toonde aan dat een strook luzerne, gelegen tussen een faunarand en graan, Veldmuizen tegenhoudt die anders vanuit de faunarand schade toe zouden kunnen brengen aan het gewas. Deze..


Lees verder 19 mei 2016   5 jaar oud
Gele Kwikstaart in erwt

Verreweg het leukste, meest informatieve en lekkerst opgeschreven verhaal over Gele Kwikstaarten dat ooit in Nederland verscheen, staat in een vergeten rapport van de oude Provinciale Planologische Dienst (PPD) van Drenthe. Waar..


Lees verder 13 mei 2016   5 jaar oud

Archief