Natuurberichten

Uitgever: ARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.
Deel deze pagina

Pagina 37 van 46 - 451 Resultaten

Zwartwordende wasplaat

De afgelopen weken werden in de Millingerwaard vele duizenden zwartwordende wasplaten gezien. Het directe resultaat van het afgraven van klei. De klei wordt in de Millingerwaard afgegraven om meer ruimte voor de rivier te maken...


Lees verder 4 november 2012   9 jaar oud
Hazelmuis

In 2011 hadden de laatste hazelmuizen van Nederland een topjaar in Zuid-Limburg. 2012 lijkt een slecht jaar te zijn. Een natte zomer en weinig vruchten en noten zijn mogelijk de oorzaak. Om de hazelmuis te redden wordt er hard..


Lees verder 29 oktober 2012   9 jaar oud
Nieuwsgierige wezel

Kleine marterachtigen lijken steeds zeldzamer te worden. Uit veldonderzoek door de Werkgroep Kleine Marterachtigen in het Drielandenpark bij Vaals blijkt dat dit gebied geschikt is voor kleine marters...


Lees verder 28 oktober 2012   9 jaar oud
Wasbeer, still uit video van cameraval. Ooijpolder.

Onlangs werd tijdens onderzoek een wasbeer in de Ooijpolder gefilmd. Het is, voor zover bekend, de eerste waarneming ooit in de Gelderse Poort. Onduidelijk is of dit dier uit Duitsland komt of mogelijk ontsnapt is. De aanwezigheid..


Lees verder 23 oktober 2012   9 jaar oud
Dwergvaalhoed, hebeloma birrus
http://www.stridvall.se/la/galleries.php

In Nationaal Park De Meinweg werd tijdens onderzoek de dwergvaalhoed gevonden. De zeldzame en bedreigde paddenstoel groeide deze keer niet op een brandplek maar op de resten van een wild zwijn dat was neergelegd in het kader van..


Lees verder 21 oktober 2012   9 jaar oud
Otter bij Doesburg bij spraintplaats.

In april van dit jaar werd bij Doesburg een otter vrijgelaten om de al aanwezige fragiele populatie te versterken. Camerabeelden laten zien dat de vrijgelaten otter nog aanwezig is. Het jonge mannetje heeft zijn leefgebied..


Lees verder 7 oktober 2012   9 jaar oud
Loozerheide, Kempen~Broek

In het Kempen~Broek wordt een spectaculair gebied toegevoegd aan het lint van bestaande natuurterreinen. Het gaat om gronden die eigendom waren van zinkfabriek Nyrstar en op 28 september worden overgedragen aan ARK..


Lees verder 23 september 2012   9 jaar oud
Konikpaarden in sneeuw Creative Commons vierkant

Dinsdag 18 september vertrokken 38 konikpaarden uit natuurgebied de Millingerwaard naar Letland. Hiermee wordt de bestaande kudde van 81 dieren bijna gehalveerd. De paarden worden weggehaald om te voorkomen dat er komende winter..


Lees verder 20 september 2012   9 jaar oud
Jonge Scholekster op Zandmotor

Vorig jaar zomer is de Zandmotor aangelegd. Sinds die tijd is er veel gebeurd op de Zandmotor. Vogels, zeehonden en bruinvissen vonden er een goede plek om voedsel te zoeken of om er tot rust te komen. De eerste jonge duintjes..


Lees verder 9 september 2012   9 jaar oud
boomkrekel

In 2004 werden de eerste waarnemingen van boomkrekels langs de Nederlandse rivieren gedaan. In de volgende jaren nam het aantal flink toe. Via het dal van de Rijn kwam de boomkrekel de Gelderse Poort binnen en van daaruit..


Lees verder 26 augustus 2012   9 jaar oud

Archief