Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 83 van 144 - 1432 Resultaten

In de ELISpot test wordt het bloed van een mogelijke lymepatiënt onderzocht op activiteit van de afweercellen in het laboratorium.

Regelmatig duiken verhalen op dat de ziekte van Lyme in Duitsland beter vast te stellen is dan in Nederland. Het RIVM en het Diakonessenhuis Utrecht tonen echter aan dat een onderzochte cellulaire test geen onderscheid kan maken..


Lees verder 31 januari 2018   7 jaar oud
Nat grasland met moerasrolklaver

Het Groote Veld is het grootste natuur- en bosgebied van Oost-Gelderland. Op de zuidwestflank van dit gebied ontspringt een beekje, de Onderlaatse Laak. In 2009 hebben Natuurmonumenten, Waterschap Rijn en IJssel en Provincie..


Lees verder 26 januari 2018   7 jaar oud
Panorama van veen en plankenpad, aug 2013

Van het Wooldse Veen bij Winterswijk zijn in 2017 de libellen, dagvlinders en sprinkhanen in kaart gebracht. Het gebied blijkt nog redelijk soortenrijk te zijn. Wel is de afgelopen tientallen jaren een aantal hoogveenvlinders..


Lees verder 14 januari 2018   7 jaar oud
Idylle Tilburg - primair

Verspreid over Nederland zijn de afgelopen jaren idylles aangelegd. Bloemrijke graslanden voor vlinders, bijen en mensen. Plekken waar bestuivers weer voedsel en leefgebied vinden, en mensen kunnen genieten van kleur, geur en..


Lees verder 11 januari 2018   7 jaar oud
Gewone wesp Vespula vulgaris

In 2017 publiceerden de partners van Nature Today 819 natuurberichten op NatureToday.com. Hieronder de 25 natuurberichten die in 2017 het meest gelezen zijn. De bijna 700 duizend bezoekers lazen bij elkaar zo’n 1,8 miljoen keer..


Lees verder 7 januari 2018   7 jaar oud
female gewone steekmug culex pipiens copyright BUGSinthepicture Voor gebruik vragen bij hans.smid@wur.nl

Uit ons Muggenradaronderzoek blijkt dat door het hele land de molestus huissteekmug voorkomt. Kenmerkend voor deze mug is dat hij niet in winterrust gaat en dus midden in de winter op zoek naar bloed kan gaan. Help met ons..


Lees verder 31 december 2017   7 jaar oud

De afgelopen vijf jaar zijn er veel bijzondere veranderingen vastgesteld in de Gelderse Poort. Veranderingen in de natuur en veranderingen in het landschap. De vrijwilligers van de Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort hebben de..


Lees verder 24 december 2017   7 jaar oud
weidebeekjuffer - primair

Er is recent veel aandacht voor de achteruitgang van insecten. Mede door een studie in Duitsland waar een afname van 75% in 27 jaar werd geconstateerd. Er zijn in Nederland maar twee insectengroepen waarvoor we een goed beeld van..


Lees verder 18 december 2017   7 jaar oud
Uittrekken teek

Ongeveer een kwart van alle tekenbeten wordt opgelopen door kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Een nieuwe uitzending van Topdoks brengt de problematiek op een voor kinderen interessante manier onder de aandacht. Teken worden mooi..


Lees verder 15 december 2017   7 jaar oud
Vijlenerbos

De Limburgse Vijlenerbossen zijn opvallend rijk aan zeldzame en bedreigde macronachtvlinders. Dat blijkt uit een recente analyse van anderhalve eeuw waarnemingen. Ook blijkt dat ondanks de nieuwkomers het totaal aantal actueel..


Lees verder 11 december 2017   7 jaar oud

Archief