Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 86 van 142 - 1417 Resultaten

Mannetje schorpioenvlieg Panorpa sp

Dit jaar zien we zeer veel schorpioenvliegen. In sommige zakken met eikenprocessievlinders die met feromoonvallen zijn gevangen worden honderden exemplaren aangetroffen. In de tien jaar dat feromoonvallen voor de monitoring van..


Lees verder 14 augustus 2017   7 jaar oud
Vespula germanica, Duitse wesp werkster

Dit voorjaar werden zeer veel koninginnen gemeld. Desondanks blijkt uit de jaarlijkse rondgang langs wespenbestrijders dat in grote delen van het land het aantal wespennestmeldingen laag is. In het noordoosten van het land komen..


Lees verder 11 augustus 2017   7 jaar oud

De spoorcicade Laodelphax striatellus stond te boek als een incidentele migrant uit het zuiden van Europa. In 2016 is echter een populatie in Noord-Brabant ontdekt. Mogelijk is dit slecht nieuws voor agrariërs, aangezien de soort..


Lees verder 7 augustus 2017   7 jaar oud
Grijze Zandbij

Op Atlas Natuurlijk Kapitaal zijn vijf kaarten te zien over bestuiving. De nieuwste kaart toont de bijendiversiteit in Nederland. ..


Lees verder 27 juli 2017   7 jaar oud
Deelenemers aan de 1000-soortendag Amersfoort

In 2016 vond het 1000-project Amersfoort plaats, naar aanleiding van de opening van Het Groene Huis op Landgoed Schothorst. Honderden waarnemers onderzochten parken, wegbermen en ruige terreintjes, waarbij er maar liefst 2582..


Lees verder 24 juli 2017   7 jaar oud
Kinderen tekenbeet Lyme

Kinderen kunnen nu ook meedoen aan het onderzoek naar langdurige klachten na de ziekte van Lyme via Tekenradar.nl. Jaarlijks krijgen 25.000 mensen de ziekte van Lyme, ongeveer een kwart daarvan is jonger dan 18 jaar. Sommigen..


Lees verder 14 juli 2017   7 jaar oud
Gulden sleutelbloem

Ruim honderd Limburgse boeren en particulieren steken de handen uit de mouwen om de komende jaren meer ecologisch resultaat binnen graslandbeheer mogelijk te maken. Een proces van samen leren en doen. Tijdens de eerste..


Lees verder 13 juli 2017   7 jaar oud
Vliegend mannetje kleine sachembij, Belgie

Tussen alle slechte berichten over wilde bijen is een positief nieuwtje ook wel eens welkom. Onlangs werd de kleine sachembij teruggevonden bij Maastricht. Dit is de eerste vondst op Nederlandse bodem sinds 1973. ..


Lees verder 10 juli 2017   7 jaar oud
Teek

In juni en juli worden de meeste mensen gebeten door teken. Door teken wordt de ziekte van Lyme overgedragen. In de Atlas Leefomgeving is nu een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien...


Lees verder 3 juli 2017   7 jaar oud
Zwartstreeplieveheersbeestje

Het zwartstreeplieveheersbeestje is een Midden-Europese soort die zich afgelopen jaren voorzichtig lijkt uit te breiden. In 2016 is voor het eerst een klein aantal individuen gevonden in Nederland, in een sparrenbos in..


Lees verder 26 juni 2017   7 jaar oud

Archief