Natuurberichten

Categorie: Vlinders

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 112 van 211 - 2108 Resultaten

argusvlinder primair

Van de vlinders in ons land doen maar weinig soorten het zo slecht als de argusvlinder. 2016 was tot op heden daarop geen uitzondering. Tijdens de speciale argusvlindertelling dit voorjaar werden er maar weinig gezien en ook in de..


Lees verder 11 augustus 2016   8 jaar oud
Tomatentenmineermot

Misschien maak jij ook wel deel uit van het toenemend aantal moestuiniers? In dat geval is de kans groot dat er ergens in je perkjes een plekje voorzien is voor tomatenplanten. Op dit ogenblik zijn de eerste tomaten aan het..


Lees verder 9 augustus 2016   8 jaar oud
atalanta primair

Het afgelopen weekend is weer de Landelijke Tuinvlindertelling gehouden en de atalanta was, net als vorig jaar, de meest getelde vlinder. Kleine vos en dagpauwoog volgden op gepaste afstand. Door het weer, wat flink tegenviel als..


Lees verder 8 augustus 2016   8 jaar oud
atalanta primair

Om erachter te komen hoe het met de vlinders in de tuin gaat, houdt De Vlinderstichting op 5, 6 en 7 augustus de jaarlijkse tuinvlindertelling. Dankzij deze tellingen krijgt De Vlinderstichting een goed beeld van natuur in stad en..


Lees verder 4 augustus 2016   8 jaar oud
landkaartje zomer primair

Na een matig voorjaar is het landkaartje nu op veel plekken meer aanwezig dan normaal. Ook allerlei locaties waar deze fraaie vlinder al een paar jaar niet was gezien blijken nu door landkaartjes bevolkt. Waarschijnlijk heeft de..


Lees verder 1 augustus 2016   8 jaar oud
iepenpage primair 1

In Amsterdam is een populatie ontdekt van de zeer zeldzame iepenpage. Niet in het Amsterdamse Bos of in een mooi stukje natuur, maar op de oprit van de rondweg A10. Volgend jaar moet blijken of de soort wellicht op nog meer..


Lees verder 31 juli 2016   8 jaar oud
geraniumblauwtje primair def

Het geraniumblauwtje is een zeldzame vlinder die niet eens elk jaar in Nederland wordt gemeld. Afgelopen vrijdag zat er een in een tuin in Bilthoven en ook de dag erna werd hij daar gezien. Het kan zijn dat, door het vrij lang..


Lees verder 28 juli 2016   8 jaar oud
Kuinderbos primair

Als je vlinderaars vraagt naar mooie vlindergebieden in ons land dan zullen niet veel aan Flevoland denken. Toch is het Kuinderbos, in de Noordoostpolder, een echte vlinderhotspot, waar niet alleen veel soorten te zien zijn, maar..


Lees verder 23 juli 2016   8 jaar oud
spiegeldikkopje primair

Als gevraagd wordt om de mooiste vlinder te noemen, dan worden vaak Koninginnenpage of Dagpauwoog genoemd en maar zelden het Spiegeldikkopje. Dat komt niet zozeer door het uiterlijk van deze prachtige vlinder, maar meer door zijn..


Lees verder 18 juli 2016   9 jaar oud
apollovlinder primair

Voor midden Nederland is de zomervakantie begonnen en binnenkort volgen de andere regio’s. Veel mensen vertrekken tijdens de vakantie naar Zuid-Europa, op zoek naar zon en warmte. Als je niet in een geheel versteend..


Lees verder 14 juli 2016   9 jaar oud

Archief