Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 156 van 287 - 2868 Resultaten

Limosa lapponica. Rosse grutto

Ondanks een toename van rosse grutto’s in de Nederlandse Waddenzee sinds 1990, laat deze soort een sterke afname zien langs de gehele Oost-Atlantische trekroute. ‘Het lijkt erop dat er een herverdeling plaatsvindt naar de..


Lees verder 23 december 2014   10 jaar oud
Perdrix perdrix. Patrijs

Dat het slecht gaat met de patrijs was bekend. Het was één van de redenen om 2013 tot het Jaar van de Patrijs uit te roepen. Onderzoek en maatregelen hebben het tij echter nog niet doen keren. Dat blijkt uit de eindrapportage over..


Lees verder 19 december 2014   10 jaar oud
Ruigpootbuizerd (eenmalig gebruik)

Eén van onze meest bijzondere wintergasten is de Ruigpootbuizerd, een roofvogel die in Scandinavië, Siberië en in het noorden van Noord-Amerika broedt en in de herfst zuidwaarts trekt. Dit najaar werd de zeldzame wintergast hier..


Lees verder 18 december 2014   10 jaar oud
Kleine zilverreiger

Er overwinteren steeds meer kleine zilverreigers in Nederland. Tegelijk is het aantal grote zaagbekken en brilduikers afgenomen in de laatste 30 jaar. Dit blijkt uit landelijke tellingen voor de nieuwe Atlas van de Nederlandse..


Lees verder 17 december 2014   10 jaar oud
Kerkuilrol

De snelweg is een belangrijke doodsoorzaak onder kerkuilen. Ze jagen graag in de brede muizenrijke wegbermen. De hectometerpaaltjes vormen een aantrekkelijke uitvalsbasis voor de jacht. Als proef zijn nu door de Stichting..


Lees verder 16 december 2014   10 jaar oud
Waterspreeuw Wikimedia: ThKraft

Waterspreeuwen zijn zeldzaam in Nederland. Al sinds de zomer zwerven er twee langs de Geul in het zuiden van Limburg. Net over de grens leven er meer en broeden ze jaarlijks. De waterspreeuw profiteert van het schoner worden van..


Lees verder 14 december 2014   10 jaar oud

In de afgelopen dertig jaar kregen veel Nederlandse bossen een ander aanzien. Door ander beheer en veroudering nam het aandeel gevarieerd oud loofbos toe ten koste van jong bos en naaldhout. Los daarvan kwam er meer bos in..


Lees verder 12 december 2014   10 jaar oud

Gisteren, 9 december, debatteerde de Kamer over voedselbeleid. Laat dit debat een keerpunt zijn! Doorgaan op de huidige weg betekent het einde van de biodiversiteit op het platteland. Wat we nodig hebben is een opvolger van..


Lees verder 10 december 2014   10 jaar oud

Het is nu wel echt gedaan met de warme aanloop naar de winter, dus de vogels kunnen inmiddels wel wat extra calorieën gebruiken. Elk soort heeft zo zijn eigen voorkeuren. Wil je veel verschillende soorten in de tuin, voer dan..


Lees verder 9 december 2014   10 jaar oud

Netwerkbeheerder Elia vroeg aan Aves, Natuurpunt, Vogelbescherming Vlaanderen en het INBO om alle ‘zwarte hoogspanningslijnen’ voor vogels in kaart brengen. Op basis van deze studie zal Elia aanpassingen aan haar netwerk voorzien..


Lees verder 8 december 2014   10 jaar oud

Archief