Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 166 van 287 - 2868 Resultaten

Kwartelkoning

Het aantal waargenomen Kwartelkoningen blijft beneden de maat. Tot nu toe zijn in het hele land 40 roepende vogels gemeld, waarvan 23 tijdens de eerste landelijke telling rond het weekeinde van 31 mei en 1 juni. Meer dan een derde..


Lees verder 6 juni 2014   10 jaar oud
Steenuil

2013 was een rampjaar voor de broedende uilen in Vlaanderen. Er werden nauwelijks eieren gelegd en lang niet alle jongen die toen geboren werden, hebben het gehaald. Maar na een uitzonderlijk zachte winter, een goed notennajaar en..


Lees verder 6 juni 2014   10 jaar oud

In een aantal weidevogelgebieden in Friesland, Utrecht en Overijssel is men de afgelopen tijd verrast door broedende velduilen. Dat is uniek, want de soort broedt in Nederland eigenlijk alleen nog maar op de Wadden met jaarlijks..


Lees verder 3 juni 2014   10 jaar oud
Gierzwaluw

Wie zich op een van de zwoele zomeravonden van de afgelopen week op een terras bevond, werd misschien wel getrakteerd op een fantastische vliegshow met bijhorend gejuich. Gierzwaluwen zijn het, die het zo uithangen. Waarom ze dat..


Lees verder 27 mei 2014   10 jaar oud

Er lijkt een lichtpuntje te zijn in de strijd tegen de voorjaarsjacht op trekvogels op Malta. BirdLife Malta heeft voor elkaar gekregen dat er een referendum komt over het onderwerp. De bewoners van het eiland kunnen in het..


Lees verder 27 mei 2014   10 jaar oud
Athene noctua. Steenuil

In sommige delen van het land is er een overvloed aan muizen. Pascal Stroeken en Ronald van Harxen volgen al tientallen jaren steenuilen in de Achterhoek en tellen sinds 1998 prooiresten, vooral muizen, in nestkasten. Tot nu toe..


Lees verder 23 mei 2014   10 jaar oud
Paartje patrijzen op een aardappelakker in relatief besloten gebied op het zand

Een inventarisatie van patrijzen in Drentse akkergebieden bracht aan het licht dat een landschappelijke configuratie met kleinschalige elementen bepalend is voor het voorkomen van patrijzen. De aanwezigheid van akkerranden blijkt..


Lees verder 22 mei 2014   10 jaar oud
Oeverzwaluw

De voorbije tien jaar werd er veel gezegd over de achteruitgang van Boeren- en Huiszwaluwen. Wellicht kan haast iedereen zich bij die soortnamen een sprekend beeld voor de geest halen. Minder bekend is de zorgwekkende situatie van..


Lees verder 21 mei 2014   10 jaar oud
Torenvalk

De torenvalken van Beleef de Lente doen het dit jaar erg goed: zes eieren zijn gelegd, waarvan er al vier zijn uitgekomen. Zes eieren is meestal het maximum aantal in een legsel. Het aantal gelegde eieren is afhankelijk van het..


Lees verder 20 mei 2014   10 jaar oud
Gierzwaluwen

In 2014 beleeft de gierzwaluw een late lente. Het duurde lang voordat de eerste grote aantallen ‘giertjes’ in Nederland werden geteld. Pas in de tweede week van mei kwamen ze massaal binnen, zo blijkt uit gegevens van..


Lees verder 16 mei 2014   10 jaar oud

Archief