Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 183 van 287 - 2868 Resultaten

oehoe jong

Sinds begin augustus wordt er regelmatig een oehoe gespot aan de zuidoostkant van het Lauwersmeer. Het gaat waarschijnlijk om een jong mannetje. Het dier is niet schuw en laat zich geregeld zien. Het is niet verstandig de grote..


Lees verder 14 augustus 2013   11 jaar oud
scholekster

Verruiging van kwelders langs de waddenkust is één van de oorzaken van het slechte broedsucces en het dalende aantal broedparen van de scholekster daar. Vogelbescherming Nederland en it Fryske Gea gaan daarom in de..


Lees verder 13 augustus 2013   11 jaar oud
Nachtegaal

Deze week bracht de European Bird Census Council (EBCC) een nieuw overzicht van de trends van 163 algemene broedvogels uit. Van sperwer tot en met kievit is in kaart gebracht of de soort in Europa afneemt, stabiel blijft of..


Lees verder 9 augustus 2013   11 jaar oud
Kerkuil, Creative Commons-licentie Naamsvermelding 3.0 Nederland

In de natuur is er een constante wisselwerking tussen roofdieren en hun prooi. Neemt het aanbod aan prooidieren af, dan zal ook de roofdierpopulatie dalen: ook bij uilen is dat zo. Voor de meeste van onze inheemse uilensoorten..


Lees verder 7 augustus 2013   11 jaar oud
Twee kraanvogels Fochteloërveen

Het gaat goed met de kraanvogels in Nederland. Met name in het Fochteloërveen. Door natuurontwikkeling ontstaan er in dit natuurgebied op de grens van Friesland en Drenthe steeds meer stille en natte plekken en daar profiteren de..


Lees verder 6 augustus 2013   11 jaar oud
Gelochelidon nilotica. Lachstern

Lachsterns zijn buitenbeentjes. Anders dan de meeste sterns hebben ze een meeuwachtig uiterlijk en gedragen ze zich ook zo. In juli en augustus zijn er enkele tientallen exemplaren in het noorden van Nederland te zien. Ze slapen..


Lees verder 3 augustus 2013   11 jaar oud
Een juist geringde volwassen man Grauwe Klauwier

Het mannetje Grauwe klauwier ‘XX’ heeft met een respectabele leeftijd van 8 jaar en meer dan 200.000 vliegkilometers op de teller de Nederlandse records verbroken. Bovendien nestelt deze man zich in de top drie van oudst bekende..


Lees verder 1 augustus 2013   11 jaar oud
Limosa limosa. Grutto

Nouakchott is een gezenderde grutto van het ‘Kening fan 'e Greide’-project. Deze vrouwelijke grutto uit de Egmondermeer (NH) is op 27 juli 2013 vastgesteld in Sierra Leone, op een recordafstand van 5400 kilometer van de..


Lees verder 31 juli 2013   11 jaar oud
Op en top Kauw: korte snavel, zwart petje, grijze nek en witblauwe oogjes.

Er gaat in de zomer geen week voorbij of er lopen vragen binnen over kraaien. Het gaat dan doorgaans over Zwarte kraaien, of over Roeken, want veel mensen kennen het verschil niet. De sympathiekste en meest speelse uit de familie,..


Lees verder 30 juli 2013   11 jaar oud
slechtvalk

Honderden vrijwilligers tellen van 2012 tot en met 2015 de vogels in heel Nederland. Op www.vogelatlas.nl (onder Resultaten) kan iedereen de eerste, voorlopige* kaartbeelden bekijken. Deze kaartbeelden worden dagelijks bijgewerkt..


Lees verder 30 juli 2013   11 jaar oud

Archief