Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 194 van 288 - 2873 Resultaten

De zeearend op Texel houdt de gemoederen bezig. Zeker nu blijkt dat er niet een, maar twee vogels rondvliegen op Texel! Ze zijn gespot in natuurgebieden van Natuurmonumenten: De Petten en Waal en Burg. Daar vinden de jonge dieren..

Het nieuwe seizoen van Beleef de Lente gaat weer van start. Op vrijdag 1 maart gaan de camera’s aan in acht verschillende vogelnesten. De webcams volgen alle hoogte- en dieptepunten van de vogels tijdens het broedseizoen. Via..

De eerste grutto’s zijn de afgelopen twee weken voor een pitstop in plas-drasgebieden Nederland binnengedruppeld. Vroege grutto’s zijn veelal op weg naar IJsland. De roestrode wat kleinere variant van onze Hollandse grutto..

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar het einde van de winter. Maar voor wie er oog voor heeft, zijn er al veel tekenen in de vogelwereld die wijzen op het naderende voorjaar. Een verhaal om de moed erin te houden...

Toen Jezus aan het kruis helse pijnen moest uitstaan, kwam de Boerenzwaluw het lijden van Onze heer verlichten. Hij pikte de stekende doornen uit het voorhoofd van Jezus, waarbij het opspattend bloed zijn veren rood kleurde...

Al voor de vorstperiode van enkele weken geleden begonnen de aalscholvers in de Zuid-Hollandse natuurgebieden van Natuurmonumenten met broeden. Met de plotselinge vrieskou was het onduidelijk of de eieren het wel zouden overleven...

Terwijl de meeste planten en dieren het nog rustig aan doen met het frisse weer, is er wel veel vogelnieuws. De zeearenden in de Oostvaardersplassen zijn al weer een nest aan het bouwen. De oehoe's paren deze week voor het altijd..

Op de wetenschappelijke website PLOSone werd de ontdekking bekend gemaakt van een nieuwe soort dwergooruil in Indonesië: de 'Rinjani dwergooruil'. Het artikel werd gepubliceerd door een internationaal team van vier ornithologen..

Klapeksters worden vaak geassocieerd met uitgestrekte heideterreinen en veengebieden. Langzaam maar zeker lijkt deze wintergast echter ook het cultuurland weer te gaan gebruiken. Vooral waar het landgebruik een beetje rommelig en..

De Steenuil is de kleinste uil van de Lage Landen en bij uitstek de ambassadeur van het kleinschalige landbouwgebied. Verspreid over Nederland en Vlaanderen lopen er heel wat beschermingsacties voor deze soort, want de populatie..