Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 211 van 287 - 2868 Resultaten

Soms val je van verbazing zowat van je stoel. Dat gebeurde onlangs nog bijna. Op het Nijkerkernauw werd zondag 22 april jongstleden een noordse pijlstormvogel gefilmd die daar helemaal niet hoort. Niet op die plek en al helemaal..

De komende week is misschien wel de mooiste tijd om weidevogels te beleven. Er wordt nog volop gebaltst, veel weidevogels zitten op de eieren en bij de kievit komen de eerste jongen uit. Daar komt bij dat het gras nog niet zo hoog..

De laatste dagen ‘regent’ het beflijsters. Op veel plekken worden ze gemeld, soms met tientallen bij elkaar. Ze trekken nu door op weg naar het noorden. Broeden doen ze niet in ons land...

Het gaat goed met de slechtvalk in Nederland. De soort neemt de laatste jaren in rap tempo toe. In 2008 was er een geschatte broedpopulatie van zo’n 50 paar. Twee jaar later was dat aantal al bijna verdubbeld naar ongeveer 95. In..

De Kleine zilverreiger reageert anders op koude winters dan de Grote zilverreiger. Dat blijkt uit het zojuist verschenen rapport over doortrekkende en overwinterende watervogels van SOVON Vogelonderzoek Nederland. In het rapport..

Veel vogelsoorten, zoals de kokmeeuw, zijn waardevolle studieobjecten. Dat er bijzonder reislustige types tussen zitten, valt op te maken uit kleurringonderzoek waarbij de kokmeeuw een kleurring met een unieke code om de poten..

Al sinds 24 maart zit aan de rand van de Westerheide bij Hilversum, een Pallas’ boszanger. Een zeldzame gast uit Siberische taiga, die vrijwel jaarlijks in Nederland wordt gezien, maar vrijwel uitsluitend in de herfst. De vogel..
Het gezegde ‘In mei leggen alle vogels een ei’ kan officieel de prullenbak in. Onderzoekers hebben een model ontwikkeld dat voor vijfendertig broedvogelsoorten laat zien wanneer ze hun eerste ei leggen. Veel koolmezen,..

Vorige week meldde Staatsbosbeheer dat het zeearendpaar in de Oostvaardersplassen door hun kolossale nest was gezakt. Maar inmiddels hebben ze een nieuw nest gebouwd waarop ze nu ook al weer broeden...

Op veel plaatsen is nu het onopvallende koeren van de holenduif te horen, want hun broedseizoen is weer begonnen. Een broedseizoen dat lang duurt: van begin maart tot half oktober. Dat heeft als voordeel dat je nog kunt beginnen..