Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 214 van 287 - 2868 Resultaten

Wijngaardslak

In veel tuinen kun je ze nu zien liggen: de lege huisjes van slakken. Kapot en vaak enkele bij elkaar, bij een steen of op het terras. Het zijn restanten van het werk van de zanglijster. Een zeldzame vorm van werktuiggebruik onder..


Lees verder 24 februari 2012   13 jaar oud
Nijlgans

Nijlgans, brulkikker, zonnebaars of grote waternavel – het zijn nieuwkomers in de natuur die voor heel wat vragen zorgen. Moeten we ze wel of niet bestrijden? Om natuurbeheerders en beleidsmaker een goed onderbouwd antwoord te..


Lees verder 21 februari 2012   13 jaar oud
Koolmees, Parus major, met rups

Wat maakt dat vogels vroeg beginnen met eieren leggen in een warm voorjaar, zodat ze kunnen profiteren van de vroege voedselpiek? Promovenda Sonja Schaper van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en haar..


Lees verder 21 februari 2012   13 jaar oud
vos

De aantallen in ons land broedende grauwe ganzen nemen nog steeds toe en daarmee de schade. Onderzoek in de Gelderse Poort moet uitwijzen wat de invloed van vossen is op broedende grauwe ganzen door gezenderde vossen te volgen...


Lees verder 21 februari 2012   13 jaar oud
Vink

Hij is de laatste dagen vaak waargenomen: de vinkenslag. Het karakteristieke geluid van de vink is heel herkenbaar, en dat heeft als resultaat dat er vele waarnemingen van worden doorgegeven aan De Natuurkalender. Tijdens de..


Lees verder 19 februari 2012   13 jaar oud
Topper

Een van de spectaculairste vogelfenomenen van Nederland speelt zich jaarlijks af in het IJsselmeer. Hier verblijven ’s winters onafzienbare groepen toppers, van wel tienduizenden exemplaren. Toen het IJsselmeer begin februari..


Lees verder 17 februari 2012   13 jaar oud
klapekster

Het gaat goed met de Klapekster. Niet als broedvogel, wel als overwinteraar. De voorbije jaren werden op steeds meer plaatsen overwinterende Klapeksters gemeld. Om deze toename exact in kaart te kunnen brengen, organiseerde..


Lees verder 16 februari 2012   13 jaar oud
Scholekster in de sneeuw

Het had niet veel gescheeld of hij was er gekomen, de Elfstedentocht. De meeste mensen zijn blij met deze winterse omstandigheden, maar het prachtige winterweer van de afgelopen weken heeft ook een keerzijde: Scholeksters en..


Lees verder 14 februari 2012   13 jaar oud
Grote zaagbekken

Deze winter is er één van markante uitersten. Boterzacht tot ver na de jaarwisseling om dan opeens extreem toe te slaan met bijtende kou en sneeuw. Een koudegolf hield ons van 30 januari tot 13 februari in zijn greep...


Lees verder 14 februari 2012   13 jaar oud
Lanius excubitor, klapekster.
GNU-licentie

Op zondag 22 januari werd voor het eerst een klapekster waargenomen in Wolfhaag, gemeente Vaals. Het betrof een volwassen dier. Op vrijdag 3 februari is de vogel nog steeds aanwezig in het terrein, wat er op duidt dat het dier dit..


Lees verder 13 februari 2012   13 jaar oud

Archief