Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 220 van 287 - 2868 Resultaten

In de vlucht toont de Koperwiek de roestbruine ondervleugel

'Zjiiiiii - zjiiii', heb je het ook al gehoord als je 's avonds of 's nachts buiten loopt? Je kan dit ijle geluidje dezer dagen bijna de hele nacht door horen, van september tot diep in de winter, zowel boven stad als platteland...


Lees verder 8 november 2011   13 jaar oud
Kraanvogeltrek. Foto: Andreas Trepte, Creative Commons Naamsvermelding Gelijk delen 2.5 Unported

Afgelopen dagen zijn dé Kraanvogels van Diepholz, Rügen en andere verzamelplekken in Duitsland op de wieken gegaan en naar het zuiden getrokken. Vanaf Diepholz waren dat er zo’n 50.000 en vanaf Rügen zo’n 35.000. De alarmbellen..


Lees verder 8 november 2011   13 jaar oud
eertsejaars vrouwtje Bonte Tapuit

Sommige dingen zitten er aan te komen. Kenners weten dat het zal gebeuren en elk jaar wordt het voorspeld. Totnogtoe echter zonder gevolg. Maar zaterdagnamiddag was het raak: Davy Bosman ontdekte in Doornzele de eerste, lang..


Lees verder 6 november 2011   13 jaar oud
Netta rufina. Krooneend, mannetje

Afgelopen weken is er op Tiengemeten een groepje van zes krooneenden gezien. De krooneend is een zeldzame moerasvogel en leeft van onderwaterplanten. Vooral kranswieren staan op het menu...


Lees verder 5 november 2011   13 jaar oud
Klapekster

Tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw waren klapeksters normale wintergasten in de Gelderse Poort. Daarna verdween de klapekster als overwinteraar om onbekende redenen. Nu is hij weer terug...


Lees verder 5 november 2011   13 jaar oud
Sturnus vulgaris. Spreeuw

Nijmegen gaat zich in navolging van andere gemeenten inspannen voor de bescherming van stadsvogels, zoals huismus, spreeuw en gierzwaluw. Vogelsoorten die onder meer door het verdwijnen van nestgelegenheid sterk in aantal zijn..


Lees verder 4 november 2011   13 jaar oud
juveniele Ruigpootbuizerd

In oktober werden in België opvallend hoge aantallen Ruigpootbuizerds opgemerkt. De piek viel in het midden van de maand. Nadat op 14 oktober al enkele voorlopers werden gezien, volgde op 15 en 16 oktober de hoofdmacht met maar..


Lees verder 4 november 2011   13 jaar oud
Blauwstaart

Elk najaar heeft weer zijn eigen ‘krenten in de pap’. Ook dit jaar zijn er weer heel wat bijzonderheden naar ons land gewaaid. Een van die zeldzaamheden is de blauwstaart. Deze soort broedt de laatste jaren steeds westelijker, en..


Lees verder 1 november 2011   13 jaar oud
Buteo lagopus. Ruigpootbuizerd

In oktober zijn recordaantallen trekkende ruigpootbuizerds gezien in ons land. Vooral aan de kust en op de Waddeneilanden werden tientallen langstrekkende exemplaren gezien van deze fascinerende roofvogel uit Scandinavië. In..


Lees verder 28 oktober 2011   13 jaar oud
Nachtegaal. Luscinia megarhynchos.
licentie: CC BY-SA 3.0

Het gaat niet alleen om hoe je zingt, maar ook om waar je zingt. Dat samen bepaalt je boodschap en je kwaliteit als zanger, en dus als man. Dat geldt in ieder geval voor vrijgezelle nachtegalen, en daarmee waarschijnlijk voor meer..


Lees verder 26 oktober 2011   13 jaar oud

Archief