Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 42 van 287 - 2868 Resultaten

Merel in de rui

Mijn tuinvogels zijn ziek! In de periode na het broedseizoen krijgen we veel meldingen van zieke vogels in de tuin. Er zijn weinig vogels te zien in de tuin, en diegene die zich wel vertonen zien er kaal of verfomfaaid uit. Ook..


Lees verder 20 september 2022   2 jaar oud
Koolmees

Border is een chic woord voor een rand bloeiende planten langs uw grasveld, tuinpad of zithoekje. Die plantenrand verdient een mooi woord, want bloemen maken de tuin mooi en vogelvriendelijk. Prettig: zo’n bloemenzee krijgt u ook..


Lees verder 13 september 2022   2 jaar oud
Platalea leucorodia 122, Lepelaar,

Honderd jaar geleden kwam Jac. P. Thijsse in zijn column in de Amsterdammer in het geweer tegen de plannen om een spoorwegdam aan te leggen bij het Naardermeer op honderd meter afstand van de broedplaats van lepelaars. Het is..


Lees verder 9 september 2022   2 jaar oud
Reuzesterns

’s Werelds grootste stern is in augustus weer door Nederland getrokken. Deze reuzenstern is met zijn zware, rode snavel gemakkelijk te herkennen. Maar een soort die zich voornamelijk op het open water bevindt, is nog niet zo..


Lees verder 9 september 2022   2 jaar oud
Koolmees - primair

De gevolgen van het teveel aan stikstof voor de natuur zijn complex en voor veel mensen blijven ze onduidelijk en vaag. Maar de overmatige stikstofdepositie heeft wel degelijk hele concrete gevolgen voor planten en dieren in ons..


Lees verder 8 september 2022   2 jaar oud

Vogels beschermen doe je samen. Ook over landsgrenzen heen; want vogels kennen geen grenzen. Alleen al daarom maakt Vogelbescherming deel uit van een internationale vogelbeschermingsorganisatie, die sinds 1993 door het leven gaat..


Lees verder 6 september 2022   2 jaar oud
Jonge grote stern op Texel (eemalig en exclusief gebruik WUR)

Dit jaar was er slechts één succesvolle broedkolonie grote sterns in de Nederlandse Waddenzee; op de Prins Hendrikzanddijk op Texel. Het is een funest jaar voor de grote sterns, waarbij door vogelgriep massale sterfte plaatsvond..


Lees verder 5 september 2022   2 jaar oud
Rode wouw

De afgelopen vier jaar zijn in Nederland 35 nestjonge rode wouwen en zes adulte broedvogels uitgerust met GPS/GSM-zenders. De sterfte van de nestjongen is fors en ook van de adulte broedvogels stierven er twee binnen een jaar. Uit..


Lees verder 2 september 2022   2 jaar oud
Pimpelmees met rupsje paardenkastanjemineermot

Op veel plaatsen verkleuren de bladeren van de witte paardenkastanje al. Dit kan komen door de droogte, maar waarschijnlijker wordt de herfstkleuring bepaald door de rupsen van de paardenkastanjemineermot. Koolmezen en pimpelmezen..


Lees verder 30 augustus 2022   2 jaar oud
Boerenzwaluw

Twee oude vogels die gezonde jongen grootkrijgen. Twee onderzoekers die doen wat menselijkerwijs mogelijk is om ze daarbij te helpen. Die nieuwe generatie jonge vogels, de bezieling van de beschermers: dat geeft hoop...


Lees verder 30 augustus 2022   2 jaar oud

Archief