Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 49 van 287 - 2868 Resultaten

Alpengems

Een grote sprong vooruit voor de de automatische beeldherkenning ontwikkeld door Waarneming.nl en Naturalis Biodiversity Center: de software is uitgebreid met soorten uit heel Europa. Dit betekent dat je op vakantie in de Alpen,..


Lees verder 29 maart 2022   3 jaar oud
Je doet merels een plezier met appels.

Merels zie je overal. Maar om onduidelijke redenen lopen de aantallen terug, met name in de stad en in de bossen op zandgronden. Dat zou kunnen komen doordat daar te weinig voedsel voor ze is. Maar eigenlijk weten we helemaal niet..


Lees verder 26 maart 2022   3 jaar oud

Met de Nature Today-app zie je eenvoudig welke vogelsoorten je in jouw directe omgeving tegen kunt komen. Elke dag wordt voor elke vierkante kilometer in Nederland een nieuwe vogelvoorspelling gemaakt. De voorspelling combineert..


Lees verder 23 maart 2022   3 jaar oud

Akkerbouwgebieden waren van origine zeer vogelrijk, maar door intensivering van de landbouw zijn akkervogels sterk afgenomen. Het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb) is het beleidsinstrument voor de bescherming van..


Lees verder 19 maart 2022   3 jaar oud
jeugd in het veld

Wil jij meer weten over de planten en dieren die in Nederland leven? Doe dan mee aan de gratis Kennisspecial van SoortenNL en het Groen Traineeship! Je leert welke soorten er in ons land voorkomen, waar je ze kan vinden en hoe je..


Lees verder 18 maart 2022   3 jaar oud
raaf lead

Na een afwezigheid van 150 jaar is de wolf terug op de Veluwe. Daarmee is een aasleverancier bij uitstek terug en kan het voedselweb completer worden. Aaseters, waaronder raven, profiteren daarvan. Om hier onderzoek naar te doen,..


Lees verder 17 maart 2022   3 jaar oud
Halsbandarassari (Pteroglossus torquatus), een vogel uit de toekanfamilie, eet een rijpe palmvrucht in Belize

Uit een nieuwe studie blijkt dat in tropische gebieden waar de vruchtenetende vogels relatief bredere snavels hebben, ook grotere palmvruchten voorkomen. Dit geeft nieuwe inzichten over tropische biodiversiteit en de uitdagingen..


Lees verder 15 maart 2022   3 jaar oud
Tjiftjaf in meidoorn

Heb je hem al gehoord? De tjiftjaf zingt weer. De laatste dagen schiet het aantal meldingen van deze bekende zomergast weer omhoog. Ook dit jaar kun je de fenologie van zomervogels weer live volgen: met LiveAtlas, waarin complete..


Lees verder 13 maart 2022   3 jaar oud
Slechtvalk, Falco peregrines, Flickr https://www.flickr.com/photos/paul_e_balfe

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland heeft er een nieuw paartje bij! Vanaf vandaag staat er een camera bij het nest van de slechtvalken die bovenop het Rijksmuseum in Amsterdam broeden. Een kleine twee weken geleden..


Lees verder 11 maart 2022   3 jaar oud
Steenuil, Saxifraga

Op 8 maart 1997, op de kop af 25 jaar geleden, werd STONE Steenuilenoverleg Nederland opgericht: de landelijke werkgroep voor de bescherming van en onderzoek naar de steenuil. Steenuilenbescherming draait op vrijwilligers. Een..


Lees verder 8 maart 2022   3 jaar oud

Archief