Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 91 van 287 - 2870 Resultaten

Limosa limosa. Grutto, vliegend

De EU ging in 2011 van start met een robuuste strategie die de achteruitgang van de biodiversiteit een halt moest toeroepen. Per 2020 zou de EU aantoonbare stappen hebben gezet naar ecologisch herstel. Uit een analyse van Birdlife..


Lees verder 23 mei 2019   5 jaar oud
Grauwe franjepoot

Een nieuwe studie toont het trekpatroon van de grauwe franjepoot aan; met zijn 25 tot 40 gram één van de kleinste zeevogels. Slechts drie maanden per jaar komen ze aan land; om te broeden in de Arctis. De westelijke broedvogels..


Lees verder 22 mei 2019   5 jaar oud

We kunnen niet meer om de wereldwijde biodiversiteitscrisis heen. Het knalde deze maand door de media: één miljoen soorten worden in hun voortbestaan bedreigd. Driekwart van de natuur op land en twee derde van die op zee is..


Lees verder 21 mei 2019   5 jaar oud
Lepelaar

Het gaat goed met lepelaars in Nederland. Het aantal kolonies is inmiddels naar een ongekend hoogtepunt gegroeid. Minder bekend is dat er de laatste jaren vooral in provincie Zuid-Holland steeds meer kleine kolonies ontstaan..


Lees verder 15 mei 2019   6 jaar oud
Eider

Het gaat niet goed met de vogels die gebruik maken van de Waddenzee. Onderzoek in 33 landen langs de Oost-Atlantische trekroute toont aan dat broedvogels in het Waddengebied het slechter doen dan soorten die elders op de route..


Lees verder 14 mei 2019   6 jaar oud
Kauw met zijn poten op een groep verzamelde rupsen die gingen vervellen naar 4de stadium 9 mei 2019

Het lijstje met vogelsoorten dat eikenprocessierupsen eet, wordt steeds langer. Nu hebben we vastgesteld dat ook kauwen zich tegoed doen aan eikenprocessierupsen. Door de koude start van mei is de ontwikkeling van de..


Lees verder 14 mei 2019   6 jaar oud

Wanneer komt de voorjaarstrek van de boerenzwaluw of de gierzwaluw op gang? Hoe verloopt de trek van de kraanvogel over Europa? Wanneer verlaten zomervogels Europa? De antwoorden op deze vragen zijn nu ‘live’ te zien op de viewer..


Lees verder 10 mei 2019   6 jaar oud
Green Heron

Het Caribische eiland Saba blijkt nog rijker aan vogelsoorten dan al werd gedacht. De voorlaatste uitgebreide studie stamde uit 1983, toen werden 58 vogelsoorten geteld. Sinds die tijd varieerden tellingen tussen 56 en 87 soorten...


Lees verder 8 mei 2019   6 jaar oud
Gierzwaluw

De eerste gierzwaluw van het jaar: voor veel mensen een ontroerend moment. Wat zijn het toch eersteklas blijheidsbrengers, met hun poten waarmee ze niet kunnen lopen en hun leven hoog in de lucht. Vindt u er een die op de grond..


Lees verder 7 mei 2019   6 jaar oud

De patrijs was tot de jaren zeventig van de vorige eeuw alom aanwezig in Zuid-Holland, maar is nu op veel plekken verdwenen. Ook in de Bollenstreek gaat deze akkervogel in aantal achteruit. De Agrarische Natuur- en..


Lees verder 3 mei 2019   6 jaar oud

Archief