Natuurberichten
Categorie: Zoogdieren
Pagina 126 van 210 - 2093 Resultaten

Als voorbereiding op de terugkeer van de otter in de provincie Limburg zijn gevaarlijke wegen aangepakt door ARK Natuurontwikkeling en Waterschap Peel en Maasvallei. Uit onderzoek blijken onder andere bunzing, steenmarter en wezel..

In het Kraansvlak, in de duinen tussen Overveen en Zandvoort zijn dit jaar vijf wisentkalfjes geboren. Een eeuw geleden waren ze in het wild uitgestorven, maar nu leven de wisenten inmiddels al acht jaar in dit natuurgebied van..

De wolf die dit voorjaar korte tijd Nederland bezocht is doodgereden. Op 15 april werd een dode wolf gevonden op snelweg A7 bij Berkhof in Duitsland. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat dit hetzelfde dier was als Nederland en..

In De Onlanden, in het noorden van Drenthe, zijn dit jaar otters geboren. Onlangs zijn de twee jongen, samen met hun moeder, op de film vastgelegd met behulp van een wildcamera...

Een inventarisatie van mestkevers afgelopen mei en juni op natuurgebied de Landtong Rozenburg toont een grotere diversiteit aan soorten mestkevers op paardenmest dan rundermest. Niet alleen werden er gemiddeld meer soorten..

Naar het dieet van dassen is veel onderzoek gedaan. En ook al is de das een alleseter, in de Nederlandse situatie lijken regenwormen een groot deel van het jaar favoriet. Dassen hebben echter een neusje om over te schakelen op..

Vleermuizen gebruiken hun winterslaapplaatsen niet alleen in de winter. Ze gaan er ook zwermen: vleermuizen uit verschillende kolonies of groepen vliegen er heen, gaan er druk rondfladderen en ontmoeten er dan hun paringspartners...

De Zweedse natuuronderzoeker Linnaeus deelde de das in 1758 nog in bij de beren. Dat was op basis van het uiterlijk en het gedrag geen rare gedachte. De wat waggelende gang, zijn liefde voor bessen en andere zoetigheid, de vorm..

Bij wegen waarlangs de bermen breed en open zijn gemaakt, vinden minder aanrijdingen met wild plaats. Dat zijn de eerste hoopgevende resultaten van maatregelen die Natuurmonumenten heeft genomen...

In Nederland leven circa 17 soorten ’muizen’ en al deze soorten zijn regelmatig te vinden in uilenballen: geëindigd als lekker hapje van een uil. Al sinds jaar en dag worden door vele tientallen natuurliefhebbers uilenballen..