Natuurberichten
Categorie: Zoogdieren
Pagina 145 van 210 - 2093 Resultaten
In verschillende projecten die tussen 2002 en 2011 plaatsvonden is veel informatie verzameld over de meervleermuis in Nederland. We weten nu veel meer over aantallen en gedrag van dit dier, een soort die de zwaarste vorm van..

Eekhoorns kennen twee pieken in de voortplanting, in de winter en in het voorjaar. Al in januari breekt de eerste paartijd aan. In het kader van het Jaar van de eekhoorn, maandelijks een berichtje uit de “eekhoornkalender”. Deze..

Natuurmonumenten is er in geslaagd om met behulp van een camera voor het eerst in ongeveer 40 jaar een levende otter in het natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen te signaleren. Dit dier is niet alleen de eerst levende otter in de..

Elk jaar vraagt de Zoogdiervereniging extra aandacht voor één van de in Nederland in het wild levende zoogdiersoorten. Na bunzing, egel, wild zwijn, de Nederlandse vleermuissoorten, bever en steenmarter is 2014 het Jaar van de..

Tijdens het onderzoek van de Oost-Vlaamse Vleermuizenwergroep van Natuurpunt is afgelopen zomer een kolonie van zo'n 12 Baardvleermuizen ontdekt op de zolder van één van de koetshuizen van het kasteelpark van Berlare...

Op de Belgische stranden zijn dit jaar 143 Bruinvissen dood aangespoeld. Nooit eerder was dat aantal zo hoog. Een belangrijke doodsoorzaak is bijvangst tijdens het vissen met zogenoemde warrel- en kieuwnetten. Natuurpunt vraagt..

Er leven weer bevers in de uiterwaarden bij Beuningen. Een mooie aanwinst voor dit toch al rijke natuurgebied langs de Waal. In een klein deel van de Beuningse Uiterwaarden werkt ARK Natuurontwikkeling aan de ontwikkeling van..

In de laatste halve eeuw is de zwijnenstand in Nederland spectaculair gestegen, van een geschatte honderd dieren halverwege de vorige eeuw tot mogelijk enkele duizenden nu. Dit heeft zijn effect op de natuur in ons land...

Begin december werden fraaie beelden geschoten van een Bever op de universiteitscampus van Diepenbeek. Dat is goed nieuws: de soort stond eind jaren negentig nog geboekstaafd als uitgestorven en is vandaag weer in opmars. En ook..

Net als kinderen met een snoeptrommel, eten grote grazers het liefst het meest eiwitrijke en voedzame voedsel, oftewel mals groen gras. Maar juist dit gras groeit nu niet meer. Grote grazers als rund en paard gaan nu opzoek naar..