Natuurberichten
Categorie: Zoogdieren
Uitgever: WWF Nederland
Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Pagina 3 van 10 - 96 Resultaten

Soms is goed nieuws als fel zonlicht dat direct je hart bereikt na een periode vol grijze luchten; een licht dat je ziel blijft verwarmen tot lang na zonsondergang. Deze week werd zulk goed nieuws gedeeld door de Chinese overheid:..

Geweldig nieuws voor de natuur, voor het klimaat en voor ons mensen. Met het nieuwe oceanenverdrag moet in 2030 minstens dertig procent van de zee beschermd gebied zijn. ‘The High Seas Treaty’, zoals het verdrag officieel heet,..

Vandaag, 18 februari, is het de dag van het schubdier ook wel pangolin genoemd. Heb je ooit van dit dier gehoord? En zo ja, wat weet jij eigenlijk over het schubdier? Elke van Gils, wildlife crime-expert van WWF-NL, beantwoordt..

Zuid-Afrika maakte vandaag de jaarlijkse cijfers bekend van het aantal gestroopte neushoorns in het land. Er is sprake van een lichte daling. In 2021 werden er 451 neushoorns gedood om hun kostbare hoorn; in 2022 waren dit er 448...

De Mongoolse saiga-antilope is een ernstig bedreigde diersoort, die alleen in Mongolië voorkomt. Elk jaar nemen natuurbeschermers van het Saiga Netwerk van bezorgde burgers en WWF-Mongolië de immense taak op zich om de Mongoolse..

De Amerikaanse Senaat keurde vorige week een wet goed die zal helpen voorkomen dat tijgers die nu in gevangenschap leven, in de illegale handel terechtkomen. Door deze wet wordt het moeilijker om producten van tijgers in..

Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF, schrijft in deze blog over Ramsar. "Heb je ooit van Ramsar gehoord? Het is een stad in Iran, aan de Kaspische zee, maar het is ook de naam van een van de oudste internationale..

Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF, schrijft in deze blog over een intensieve week. Bescherming van Aziatische rivierdolfijnen is een grote uitdaging. Natuurbeschermers kunnen het niet alleen, maar wil de overheid..

De afgelopen twee jaar heeft de Caribbean Cetacean Society met steun van het Wereld Natuur Fonds, de Dutch Caribbean Nature Alliance en andere partners onderzoek gedaan naar walvisachtigen – walvissen en dolfijnen – in de Kleine..

Volgens het Living Planet Report (LPR) 2022 van het Wereld Natuur Fonds (WWF) is de populatiegrootte van in het wild levende dieren – zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen – sinds 1970 gemiddeld met 69 procent..