Natuurberichten

Categorie: Overig

Pagina 45 van 127 - 1268 Resultaten

Wat is het verschil tussen een havik en een buizerd? Hoe kun je onderzoek doen naar vleermuizen of de korstmossen op je stoep? Welke padden leven er in ons (kikker)landje? Wat is eigenlijk natuur? Dat - en nog veel meer- leer je..


Lees verder 25 maart 2021   4 jaar oud
grote vuurvlinder - primair

Zoveel mogelijk mensen informeren, laten verwonderen en betrekken bij de natuur. Dat is wat we al twaalf jaar nastreven met Nature Today. Om Nature Today verder te verbeteren en om meer aan te sluiten bij jouw wensen en behoeften,..


Lees verder 21 maart 2021   4 jaar oud

Don’t worry, be happy! Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk. Liesbeth Paardekooper en Marion van Amelrooij brachten in 2019 voor De Geluksatlas geluksplekken in Nederland in kaart. In Gelukkig Utrecht praten ze met..


Lees verder 20 maart 2021   4 jaar oud
Vale gier

2020 was een uitzonderlijk jaar. Dit zag natuurbeheerder PWN niet alleen terug in de bezoekersaantallen, maar ook in het aantal soortwaarnemingen in het Noordhollands Duinreservaat en in de Kennemerduinen. In 2020 zijn er maar..


Lees verder 17 maart 2021   4 jaar oud
WWF clean up

Plastic bekers tussen de bloemen, mondkapjes in het zand, snoeppapiertjes in zee. Zwerfafval is overal, zelfs in de meest verlaten natuurgebieden. Toon daarom op 20 maart liefde voor de natuur in jouw buurt en kom tijdens de..


Lees verder 12 maart 2021   4 jaar oud
Waterbeestjes kijken

De Nederlandse natuur is op allerlei manieren afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Voor zijn proefschrift deed Wessel Ganzevoort onderzoek naar deze groene vrijwilligers. Op basis hiervan formuleert hij drie lessen voor..


Lees verder 8 maart 2021   4 jaar oud

Atlasredacteur Jeannine Brand kwam vorig jaar net voor corona terug van een mooie reis in Vietnam. Ze droomde al van de volgende verre bestemming. En toen legde de lockdown alles stil. Jeannine ontdekte hoe leuk het dichtbij..


Lees verder 4 maart 2021   4 jaar oud

In 2020 hebben opvallend veel mensen meegedaan aan het beoordelen van de waterkwaliteit via Waterdiertjes.nl. Dit ondanks, of misschien wel dankzij, corona. In totaal deden 623 waarnemers meer dan 890 waarnemingen; ongeveer twee..


Lees verder 2 maart 2021   4 jaar oud
Van links naar rechts: De Aziatische epifytische orchideesoorten Pholidota fimbriata, Coelogyne fimbriata, Coelogyne fuscescens en Coelogyne cristata, die worden gebruikt vanwege hun geneeskrachtige werking

Toenemende antibioticaresistentie is een wereldwijd probleem. Geneeskrachtige plantenextracten vormen een veelbelovend alternatief bij de behandeling van microbiële infecties. Orchideeën staan bekend om hun mooie bloemen, maar ze..


Lees verder 27 februari 2021   4 jaar oud
Chillen in de Duinen - eenmalig gebruik

Door de coronamaatregelen bezoeken ook jongeren vaker een natuurgebied. Dat blijkt uit onderzoek van studenten van Breda University of Applied Sciences in opdracht van Van Gogh Nationaal Park. Ruim 46 procent van jongeren tussen..


Lees verder 22 februari 2021   4 jaar oud

Archief