Natuurberichten

Categorie: Natuurbeleid

Pagina 84 van 109 - 1089 Resultaten

Het opnemen van een vegetatie met buntgras en korstmossen

De provincie Gelderland meet hoe het gaat met de Gelderse natuur. Dat is nodig om verantwoording af te leggen over uitgegeven geld en gevoerd beleid. Op de website van de provincie staat nu een uitgebreid overzicht dat inzicht te..


Lees verder 3 april 2020   5 jaar oud
Witte klaverzuring

De afname van de rijkdom aan dieren en planten gaat snel; zowel zichtbaar als onzichtbaar. De impact boven de grond, in de bodem én onder het wateroppervlakte is enorm. Flora en fauna hebben het moeilijk, soorten verdwijnen en..


Lees verder 31 maart 2020   5 jaar oud
Irradwaddy rivierdolfijn in de Mekong - Cambodja

De Cambodjaanse regering heeft de plannen voor de bouw van twee waterkrachtdammen geannuleerd en kondigde aan dat het de komende tien jaar geen nieuwe waterkrachtdammen zal bouwen in de Mekong-rivier. Fantastisch nieuws dat..


Lees verder 29 maart 2020   5 jaar oud
Rietzanger in recreatiegebied Hooge Nesse Veerplaat lead

De provincie Zuid-Holland investeert 600.000 euro ten behoeve van de leefgebieden van kwetsbare planten en dieren. Natuurorganisaties, verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Zuid-Holland gaven massaal gehoor aan de tweede..


Lees verder 20 maart 2020   5 jaar oud
Berijpte viltroos

Het gaat niet goed met de wilde bomen en struiken in Nederland. De helft van de circa honderd soorten is zeldzaam en wordt bedreigd. Enkele zijn al regionaal en zelfs landelijk uitgestorven. De zorg voor de wilde bomen en struiken..


Lees verder 15 maart 2020   5 jaar oud

De Kaderrichtlijn Water staat onder druk. Ondanks hoopgevende resultaten staat de wet opnieuw ter discussie en zijn er geruchten dat Nederland het pleidooi om de KRW-wetgeving af te zwakken wil steunen. Op 5 maart zal er in..


Lees verder 4 maart 2020   5 jaar oud
Jonge aanplant rijk-strooisel

Een gezonde bosbodem is een vereiste voor een goed functionerend en weerbaar, oftewel veerkrachtig bos. Met een veranderend klimaat en daarmee extremere omstandigheden, is het verbeteren van de bodem op de veelal arme zandgronden..


Lees verder 3 maart 2020   5 jaar oud
De tropische Amazone

Onlangs is het eerste onderzoek verschenen dat expliciet het uitstervingsrisico als gevolg van klimaatverandering bekeken heeft. De studie biedt een oplossing waarmee meer dan de helft van de tropische soorten van uitsterven gered..


Lees verder 29 februari 2020   5 jaar oud
Koala in het wild

De toekomst van veel dier- en plantensoorten in Australië is in gevaar. De recente bosbranden hebben dit alleen maar erger gemaakt. WWF-Australië schat dat 1,25 miljard dieren zijn gedood door de branden. Sommige soorten lijken..


Lees verder 28 februari 2020   5 jaar oud
Drooggevallen ven

In Nederland wordt op allerlei manieren ingegrepen in het aanwezige groen. Daar gaan vele afwegingen en keuzes aan vooraf. Elke keuze heeft effecten, maar wat positief is voor het een, kan negatief uitpakken voor het ander. Ook..


Lees verder 27 februari 2020   5 jaar oud

Archief