Natuurberichten

Dossier: Vissen

Pagina 19 van 64 - 640 Resultaten

Glasaal Team De Noord

In het kader van de World Fish Migration Day (WFMD) op 21 mei, waarbij wereldwijd aandacht wordt geschonken aan het belang van vrije migratieroutes voor vissen, kun je op donderdag 19 mei langs de hele kust plaatsen bezoeken waar..


Lees verder 11 mei 2022   2 jaar oud

Dat bij zeepaardjes de jonkies uit de buik van de vaders komen is een bekend, grappig weetje. Maar zo exotisch is dat nu ook weer niet: ook in de Nederlandse slootjes en rivieren is vaderzorg onder vissen heel gewoon. Een kwestie..


Lees verder 8 mei 2022   3 jaar oud
Gevlekte rog met Data Storage Tag, eenmalig exclusief gebruik WUR

Er komen zeventien soorten haaien en roggen in de Noordzee voor, ook langs de Nederlandse kusten. Beroeps- en sportvissers zien deze soorten weleens in de vangst, maar er is verder weinig bekend over deze unieke dieren. Daar..


Lees verder 20 april 2022   3 jaar oud

Niet alleen natuur op land is gevoelig voor een verhoogde aanvoer van stikstof; ook waternatuur en de daarin levende soorten hebben hier last van. Het probleem is enigszins vergelijkbaar met stikstof op land. Door voedselrijkdom..


Lees verder 18 april 2022   3 jaar oud

Eieren zoeken is traditie met Pasen. Voor veel mensen is een Paas-strandwandeling ook traditie. Wat als je beide tradities nu eens combineert en op het strand naar eieren gaat zoeken?..


Lees verder 17 april 2022   3 jaar oud
Bass in de haven van IJmuiden (eemalig exclusief gebruik WMR)

Veel onderzoek binnen het Swimway-project vindt natuurlijk plaats in de Waddenzee, maar soms is een gecontroleerde omgeving nodig om specifieke kennis op te doen. Zo onderzoekt Bass Dye de temperatuurvoorkeuren van vis in een..


Lees verder 13 april 2022   3 jaar oud
Voorbeeld van een tuinvijver

De metingen door de vrijwilligers van Waterdiertjes.nl hebben in 2021 veel kennis opgeleverd, vooral over de kleinste wateren in Nederland. De campagne was gericht op tuinvijvers. Uit de verzamelde gegevens bleek dat de diepte van..


Lees verder 12 april 2022   3 jaar oud
Verschillende soorten mossen en algen hechten zich aan straattegels, bakstenen en beton.

Hoe kunnen we ‘verborgen’ organismen benutten om bomen beter te laten groeien, beton aantrekkelijk voor groen te maken en hittestress te meten? Gaan stadsbewoners milieubewuster handelen als ze hun tuinen wilder laten groeien en..


Lees verder 2 april 2022   3 jaar oud
Alpengems

Een grote sprong vooruit voor de de automatische beeldherkenning ontwikkeld door Waarneming.nl en Naturalis Biodiversity Center: de software is uitgebreid met soorten uit heel Europa. Dit betekent dat je op vakantie in de Alpen,..


Lees verder 29 maart 2022   3 jaar oud
jeugd in het veld

Wil jij meer weten over de planten en dieren die in Nederland leven? Doe dan mee aan de gratis Kennisspecial van SoortenNL en het Groen Traineeship! Je leert welke soorten er in ons land voorkomen, waar je ze kan vinden en hoe je..


Lees verder 18 maart 2022   3 jaar oud

Archief