Natuurberichten
Dossier: Vissen
Pagina 61 van 64 - 640 Resultaten

In een vijver in Neede (GLD) is een zich voortplantende populatie dikkopelritsen ontdekt. Deze vissoort komt oorspronkelijk uit Noord Amerika. Waarschijnlijk is de dikkopelrits door de handel in vijvervissen vanuit Amerika in..

Tijdens een visonderzoek op de Maas in de buurt van Kerkdriel is de Kesslers grondel aangetroffen. Dit is de eerste keer dat deze vissoort in de Maas is gevonden. ..

Sinds de jaren ’90 hebben zich al zeven nieuwe vissoorten in ons land gevestigd. Op korte termijn zullen er waarschijnlijk nog een aantal volgen. Eén van hen is wellicht de Amoergrondel...

November is een goede maand om in de Nederlandse sloten op zoek te gaan naar vissen. Het slootwater is niet alleen erg helder op dit moment, maar ook kouder dan in de zomermaanden. En hoe kouder het water, hoe langzamer de vissen..

Hoewel veel dieren het zo langzamerhand wat rustiger aan gaan doen en zich voorbereiden op een welverdiende winterrust, leveren de driedoornige stekelbaarzen nu juist een grote inspanning. In het najaar trekken zij namelijk naar..

Een beroepsvisser in Flevoland heeft op één dag maar liefst 5 kwabalen gevangen. Het waren alle volwassen dieren, de grootste vis was bijna 60 centimeter lang. De vangsten zijn bijzonder, want veel kwabaalpopulaties in Nederland..

In het IJsselmeer bij Enkhuizen is een brakwatergrondel aangetroffen. De vondst van deze vis in het IJsselmeer is opmerkelijk, de soort wordt hier slechts zeer sporadisch waargenomen. Deze vissoort wordt veel gezien langs de..
Berichten over een monsterlijk grote, alles verslindende, mensetende meerval duiken regelmatig op in het nieuws. Dat de meerval meters groot en tientallen kilo’s zwaar wordt wisten we al. De recente vondst van piepjonge..

Op de kribben in het Pannerdens kanaal leven enorme hoeveelheden exotische grondels. Op een kort traject van 5 meter werden er onlangs maar liefst minstens 23 geteld. In de meeste gevallen bleek het om de kesslersgrondel te gaan...

Op de IJssel vindt nog steeds voortplantingstrek van spiering plaats. Dit is verrassend omdat zeevissen niet meer zo gemakkelijk de IJssel bereiken als toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was. Dit concluderen onderzoekers van..