Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 107 van 368 - 3676 Resultaten

Utrecht is uitgeroepen tot de ‘Bodemdierenstad van het Jaar’. De stad ontvangt deze eretitel dankzij een hoge score voor de diversiteit aan bodemdieren midden in het centrum én de extra aandacht voor dat onmisbare bodemleven daar...

Maandag 24 oktober organiseert de Nederlandse Mycologische Vereniging een online lezing waarin Thom Kuyper aan de hand van diverse vragen dieper zal ingaan op de effecten van stikstofdepositie op paddenstoelen en de betekenis..

Invasieve exoten vormen wereldwijd een groot probleem voor de biodiversiteit. Wat is de beste strategie wanneer een soort zich invasief gaat gedragen? Op 2 november promoveert onderzoekster Janneke van der Loop in Nijmegen op haar..

EIS Kenniscentrum Insecten ontwikkelt een database waarin alle in Nederland voorkomende ongewervelden van dood hout worden opgenomen. Recent verscheen een artikel over de in de database opgenomen kevers in Nederland die van dood..
In een nieuwe studie van 33 orang-oetandeskundigen uit de hele wereld, waaronder professor Douglas Sheil, is nagegaan wat er in de komende tien jaar met de Borneose orang-oetans zou gebeuren onder verschillende visies op beheer. ..

De blaadjes lijken haast met een schaartje uitgeknipt. Slanke rode uitlopers trotseren het beton van de stoep, een slinger van kleine plantjes op zoek naar een aantrekkelijk plekje om te wortelen. En dan die heerlijke naam. Speur..
Sportparken zijn gezond: een plek om lekker te bewegen en mooie herinneringen te maken met elkaar. Sportparken zijn óók groene plekken in stad en dorp. Ze kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan biodiversiteit. Hoe staat het..

Trouw presenteerde 6 oktober de jaarlijkse ‘Duurzame top 100’, een lijst voor uitblinkers die zich ‘van onderop’ inzetten voor duurzaamheid. Denk aan doortastende bomenplanters, duurzame voedseltelers en burgerinitiatieven...

Volgens het Living Planet Report (LPR) 2022 van het Wereld Natuur Fonds (WWF) is de populatiegrootte van in het wild levende dieren – zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen – sinds 1970 gemiddeld met 69 procent..

Niet minder dan 31 Nederlandse soorten zweefvliegen komen voor de Europese Rode Lijst, die gisteren door de IUCN gepubliceerd is. Soorten die op de Rode Lijst staan, lopen een risico om uit Europa – en dus ook uit Nederland – te..