Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 119 van 368 - 3678 Resultaten

Blauwe vinvis met kalf

Negen landen hebben afgesproken om een netwerk van beschermde zeegebieden langs de oostkust van de Stille Oceaan op te zetten, van Noord- en Zuid-Amerika, helemaal van Alaska tot aan Patagonië. Dit is besloten op de negende..


Lees verder 18 juni 2022   2 jaar oud
Boot met TreeReef-bomen

De afgelopen eeuw zijn veel riffen in de Waddenzee en Noordzee verdwenen. Riffen zijn heel belangrijk voor vissen omdat ze zich daar kunnen verschuilen. Daarom moeten we riffen herstellen, maar hoe doe je dat? Het NIOZ start nu..


Lees verder 18 juni 2022   2 jaar oud
Zeeschildpad verstrikt in visnet

Het Wereld Natuur Fonds roept de Europese Unie op om het gebruik van een zogeheten Turtle Excluder Device (TED) voor tropische garnalenvisserij verplicht te maken en daarmee de grootschalige en onnodige bijvangst van..


Lees verder 17 juni 2022   2 jaar oud
Grauwe Klauwier in meidoorn

De laatste weken is het teveel aan stikstof in ons milieu weer voorpaginanieuws. Wat betekent dit eigenlijk voor de natuur? Voor vogels bijvoorbeeld. Marijn Nijssen en Joost Vogels, onderzoekers bij Stichting Bargerveen, houden..


Lees verder 17 juni 2022   2 jaar oud
Koolmees

De stikstofuitstoot moet omlaag, zegt het kabinet, en daardoor is nu het hele land in rep en roer. Snapt u hoe het precies zit met stikstof en wat het probleem eigenlijk is? Is het alleen ongezond voor de natuur, of ook voor..


Lees verder 15 juni 2022   2 jaar oud

Het is een diertje dat veel mensen wel kennen, maar je komt hem niet zo snel tegen: de hazelworm. Omdat we in delen van Noord-Brabant nog onvoldoende weten waar hij precies leeft, zijn RAVON en adviesbureau Ecologica een onderzoek..


Lees verder 15 juni 2022   2 jaar oud
Eenmalig gebruikt

Melkveehouder Klaas de Lange uit het Overijsselse dorp Nederland heeft vandaag uit handen van Vogelbescherming Nederland de Gouden Grutto ontvangen. De Lange kreeg de prijs vanwege zijn niet-aflatende inspanningen om met zijn..


Lees verder 14 juni 2022   2 jaar oud
Moeraswespenorchis

Overal in Nederland kun je nu orchideeën zien bloeien. Ze zijn te bewonderen in natuurgebieden en in goed beheerde bermen en langs sloten. De bloeitijd van orchideeën is een feest voor natuurliefhebbers. Maar argeloze wildplukkers..


Lees verder 13 juni 2022   2 jaar oud
Smalle weegbree

Wat geeft stoepplantje smalle weegbree z'n bittere smaak en reputatie als geneeskrachtige plant? Chemicus Piet Rieff neemt deze plant tot op scheikundig niveau onder de loep. Leuk om te weten en reden om extra uit te kijken naar..


Lees verder 12 juni 2022   2 jaar oud
Hollandse hop

Hop is hip. Zeker als ingrediënt van een lokaal, ambachtelijk gebrouwen bier. Maar waar halen lokale brouwers echte oer-Hollandse hop vandaan? En groeit zo’n plant sowieso nog ergens in Nederland? Onderzoekers van Hogeschool..


Lees verder 11 juni 2022   2 jaar oud

Archief