Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 160 van 374 - 3732 Resultaten

Heeft u het stoepplantje van deze week al gezien? Dan mag u zichzelf al een beetje een kenner noemen. In 2020 deden Julia, Giselle, Jamil, Julie, Isabelle en Charlie, biologiestudenten aan de Universiteit Leiden, een klein..

Van de ocelot tot de imposante leeuw, wilde katachtigen behoren tot de meest fascinerende dieren op onze planeet. Er zijn ruim 36 verschillende soorten wilde katachtigen en sommige zijn zeker niet voor de poes! Die springen eruit..

Donderdag 16 september 2021 werd de Actieagenda voor Biodiversiteit gepresenteerd tijdens het symposium Tijd voor biodiversiteit in Naturalis. Ook werd deze aangeboden aan demissionair minister van Landbouw, Natuur en..

In Natura 2000-gebied Stelkampsveld zijn de werkzaamheden al bijna twee jaar lang in volle gang. Momenteel wordt er flink gegraven. Doel: systeemherstel, om de natuur weer de goede kant op te sturen. Dat is meer dan wat grond..

Er zijn vele duizenden kilometers wegberm en heel veel groenstroken in het stedelijk gebied. Dat zijn kansrijke plekken voor planten en dieren, als leefgebied, maar ook als verbindingsbaan. Sinds 2019 is Kleurkeur in werking...

UNESCO roept het Mur-Drava-Donau-gebied uit tot het eerste biosfeerreservaat ter wereld. Het strekt zich uit over maar liefst vijf landen. Met de huidige klimaatcrisis en de aanzienlijke afname van de biodiversiteit,..

Op 3 september overleed plantenkenner Max van Balgooy. Zijn soortenkennis was enorm en hij ontdekte tal van nieuwe plantensoorten uit onder andere Zuidoost-Azië. Hij leidde expedities naar het gebied en schreef determinatiegidsen..

Een primeur: drie stranden in Nederland ontvangen binnenkort voor het eerst een Groene Strand Wimpel. De stranden ontvangen dit keurmerk met dank aan actieve strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers die gezamenlijk meer..

Het lijkt erop dat de Fraaie gifgordijnzwam geprofiteerd heeft van de relatief natte zomer. In dit natuurbericht bespreken we deze paddenstoel en enkele andere fraaie, maar soms giftige, soorten paddenstoelen. Aan het eind van dit..

“Niemand kent nog het ei van Columbus”, verzucht Hellas Schelleman, omgevingsmanager van de provincie Noord-Brabant. Samen met collega’s vormt ze een interdisciplinair team om de (over-)last van de eikenprocessierups in de..