Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 190 van 368 - 3680 Resultaten

Liesje - primair

Fipronil leidt tot sterk verminderde voortplanting van koolwitjes. Fipronil is inmiddels als gewasbeschermingsmiddel in de Europese Unie niet meer toegelaten, maar in vlooienbanden voor huisdieren is het nog volop aanwezig. In..


Lees verder 19 november 2020   4 jaar oud

Naast de fraaie Vliegenzwam vinden we in ons land ook andere amanieten, zoals de Stekelkopamaniet en de Franjeamaniet. Beide soorten worden hier aan u voorgesteld. Hoe kunt u ze herkennen, waar komen ze voor en hoe leven ze?..


Lees verder 18 november 2020   4 jaar oud
Gorinchemse stadsnatuur

Goed voor dieren ín de stad zorgen is belangrijk, alleen al uit het oogpunt van plaagdierbestrijding. Maar om mensen te interesseren voor een groene stad, zijn ook andere argumenten nodig. Milieufilosoof Glenn Deliège is er vast..


Lees verder 17 november 2020   4 jaar oud
veenbesblauwtje - primair

Als je van vlinders houdt, houd je van bloemen. Dat kunnen wilde bloemen zijn, maar ook bloemen in tuinen of een pot op een balkon. Door geschikte nectarplanten neer te zetten, kun je veel vlinders aantrekken. Er zijn echter..


Lees verder 16 november 2020   4 jaar oud
Huiszwaluw kunstnest

Na een traject van circa drie jaar heeft de Provincie Overijssel Vechtdal Wonen een ontheffing verleend inzake de Wet natuurbescherming. De ontheffing is verleend om duurzaamheids- en nieuwbouwprojecten te realiseren. Daarmee is..


Lees verder 14 november 2020   4 jaar oud
Kirby's langsteelgraafwesp bij haar nest in de omgeving van Brussum.

In juli 2019 dook een nieuwe langsteelgraafwesp voor Nederland op bij Brunssum, Kirby's langsteelgraafwesp. In 2020 werden op dezelfde plek meerdere exemplaren en een nest van deze zuidelijke nieuwkomer aangetroffen. Ook andere..


Lees verder 13 november 2020   4 jaar oud
Goudjakhals

DNA-onderzoek wijst uit dat de dode schapen in de Ooijpolder bij Nijmegen het slachtoffer zijn van een goudjakhals. Voor Nederland is de goudjakhals een relatief nieuwe soort. Pas drie keer eerder is een goudjakhals in Nederland..


Lees verder 13 november 2020   4 jaar oud
Platte oester

Het besef dat schelpdierriffen van levensbelang zijn voor gezonde zeeën vindt steeds luidere weerklank. Vorige week organiseerde de Native Oyster Restoration Alliance (NORA) voor de derde keer een conferentie over het belang van..


Lees verder 13 november 2020   4 jaar oud
Gewone zeehond (eenmalig gebruik WUR)

Afgelopen zomer zijn er 7.661 gewone zeehonden in de Nederlandse Waddenzee geteld. Dit is een toename van vier procent ten opzichte van vorig jaar. In de internationale Waddenzee is de groei twee procent ten opzichte van dezelfde..


Lees verder 13 november 2020   4 jaar oud
20190821_Weert-206

Veel plekken in Gelderse steden en dorpen kunnen véél groener. De provincie Gelderland komt daarom met de Challenge Groene Icoonprojecten en daagt Gelderse gemeenten, ondernemers en andere partijen uit om hun stad of dorp groen en..


Lees verder 13 november 2020   4 jaar oud

Archief