Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 198 van 368 - 3678 Resultaten

De flora en fauna in agrarisch gebied staan flink onder druk. Hoe werken we aan herstel? In de pilot Prachtsloten zoeken diverse organisaties en overheden samen met de boeren naar optimaal ecologisch beheer van de poldersloot. De..

Vogelbescherming werkt mee aan PARTRIDGE: een internationaal project dat met goede voorbeelden laat zien hoe de biodiversiteit op het boerenland kan toenemen. Zodat 'bijzondere waarnemingen' weer 'gewone akkernatuur' worden. Drie..

Vanuit België stroomt de Warmbeek Noord-Brabant in. Vanaf daar heet ze Tongelreep. Na de Genneper Parken in Eindhoven gaat ze op in de Dommel. Tot Eindhoven is het een belangrijke waterloop met een beschermd beeklandschap met hoge..

In de afgelopen twee jaar zijn op verschillende plaatsen in Nederland diverse nieuwe truffelsoorten ontdekt. In de meeste gevallen ging het om de Zomertruffel. De Zwarte wintertruffel werd in het rivierengebied aangetroffen en..

In juli ontdekte de Ecuadoraanse marine 260, voornamelijk Chinese, vissersschepen bij de beschermde wateren rond de Galapagoseilanden. De schepen komen elk jaar naar dit gebied, maar de vloot van dit jaar is één van de grootste..

Sinds 1990 zijn er langs de Nederlandse kust meer dan 16.000 dode bruinvissen gevonden. De meeste daarvan werden door onderzoekers van de Universiteit Utrecht aangetroffen. Soms wel achthonderd per jaar...

Vroege vogels konden in mei en juni de dronepiloten van Collectief Rivierenland aan het werk zien, op zoek naar nestjes grutto en tureluur. Geen professionele natuurbeheerders maar vrijwilligers, die het weidevogelbeheer stap voor..

Beheerders van Zuid-Hollandse natuurgebieden mogen geen chemische gewasbeschermingsmiddelen meer gebruiken. Dat is vastgelegd in het Natuurbeheerplan 2021 dat door Gedeputeerde Staten is vastgesteld...

Enkele weken geleden werden in Boerskotten te Losser drie nieuwe groeiplaatsen gevonden van de in Nederland uiterst zeldzame Lariksspijkerzwam. Na de Lonnekerberg te Enschede, waar de soort na 42 jaar afwezigheid in 2008 weer werd..

Het belang van mycoflora (schimmels) in de natuur is enorm. Ze vervullen allerlei rollen in onze ecosystemen en zijn cruciaal voor de weerbaarheid van hogere organismen. Door verzurende stikstofdepositie zien we echter een..