Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 214 van 368 - 3680 Resultaten

‘s Werelds oudste bossen: ze vormen het hart van de natuur en herbergen miljoenen soorten. Het grootste deel van deze diversiteit is onbekend en microscopisch klein. Voor een bioloog vormen deze oude bossen natuurlijke schatten,..

Recent moleculair onderzoek heeft aangetoond dat onder de naam Blauwe molenaarssatijnzwam diverse soorten schuil gaan. De International Union For Conservation of Nature (IUCN) heeft recent de Blauwe molenaarssatijnzwam en enkele..
De wereld is momenteel in de ban van infectieziekten en de bestrijding hiervan. De huidige coronapandemie heeft overeenkomsten met de wereldwijde crisis die amfibieën treft. Deze uitstervingscrisis heeft vele redenen, waaronder de..

Op de stuwwal van Ootmarsum in Twente liggen diverse bijzondere bronbeken en bronvijvers. Eén daarvan is recent opgeschoond. Het opschonen van de vijver, en het aanpassen van de omringende vegetatie, gaat verzuring tegen. Ook..

Grazers als paarden, runderen en wisenten zijn sociale dieren. Ze leven in kuddeverband met sterke familiebanden en een duidelijke hiërarchie. Als mensen nemen we afscheid en rouwen we om het verlies van een dierbare of naaste. In..

De eerste eikenprocessierupsen zijn uit de eitjes en daarmee komt bestrijding ook weer ter sprake. Nematoden en XenTari zijn twee preventieve middelen die bekend zijn, maar nu is er een ontheffing verleend om een proef op maar..

Het drie jaar durende pilotproject 'Natuurrijke slaperdijken Groningen' wil de natuur- en landschapswaarden van de slaperdijken en hun directe omgeving versterken. Daar zal een breed scala aan struweelvogels en kritische..

In de polders van het Buijtenland van Rhoon ten zuiden van Rotterdam werken boeren en natuurbeheerders samen aan een bloeiende toekomst. Onderdeel van de samenwerking is het monitoren van de ontwikkelingen in de natuur. Uit..

De migratie van rivierprik door het Apeldoorns Kanaal en de Grift is afgelopen winter onderzocht. Aan de hand van in totaal 95 gezenderde rivierprikken is gekeken waar zich migratieknelpunten bevinden en in hoeverre deze barrières..

De kamsalamanders op de Sallandse Heuvelrug hebben de droogte en het ranavirus overleefd, concludeert opgeluchte boswachter Ruben Vermeer. Deze week onderzocht hij de poelen waarin ze voorkomen. De zeldzame amfibieën blijken..