Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 215 van 374 - 3735 Resultaten

Spreeuwen op een Schotse hooglander. EENMALIG GEBRUIK

Slaat de koe haar tong om die veel te scherp smakende kraailook of om die lekkere graspol? In de wisselwerking tussen planten, planteneters en roofdieren zijn talloze overlevingsstrategieën ontstaan. Zo ontwikkelde kraailook..


Lees verder 24 mei 2020   5 jaar oud
Antennaria dioica. Rozenkransje

In Nationaal Park Hollandse Duinen is Dunea een opmerkelijk project gestart om een bijzonder plantje te redden: het rozenkransje. Nog niet eerder begaf een drinkwaterleverancier en natuurbeheerder zich op het vlak van matchmaking...


Lees verder 24 mei 2020   5 jaar oud
Jonge zeeschildpadjes

Het legseizoen voor schildpadden is op veel plekken wereldwijd weer begonnen. Zo ook in Caribisch Nederland, op Sint Eustatius. De rustige en lege stranden door de coronacrisis zijn ideaal voor leggende en opgroeiende..


Lees verder 22 mei 2020   5 jaar oud
Still uit Arjans Biggest Year

We zijn deze periode allemaal veel vaker in en om ons eigen huis. Daardoor zijn de mogelijkheden om van de natuur te genieten beperkter dan normaal. Het team van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) komt ons tegemoet...


Lees verder 21 mei 2020   5 jaar oud
Xen-Tari spuiten - primair

In de strijd tegen eikenprocessierups wordt gebruik gemaakt van bestrijdingsmethoden die erger zijn dan de kwaal. Beelden van spuitkanonnen, dode rupsen van onschadelijke vlinders en lijmbanden met dode vogels en vleermuizen doen..


Lees verder 20 mei 2020   5 jaar oud
Twee kleine kerstboomwormen (Spirobranchus polycerus) op golfbalkoraal (Favia fragum)

Een reeks recente studies heeft meer licht geworpen op de belangrijke relaties tussen gastheerkoraal, krabben en kerstboomwormen. Het onderzoek werd verricht voor de kust van Sint Eustatius, Curaçao en Bonaire. Inzicht in de..


Lees verder 19 mei 2020   5 jaar oud
rozenblaadje - primair

Als we het over bestuivers hebben, gaat het al snel over hommels en andere (wilde) bijen. Ook zweefvliegen, in iets mindere mate dagvlinders, en andere insecten zorgen voor bestuiving, maar nachtvlinders worden in dat rijtje niet..


Lees verder 18 mei 2020   5 jaar oud
schuimalg in de Oosterschelde

Ieder jaar komt schuimalg in het nieuws. Meestal omdat het sportduikers hun duikplezier bederft of omdat het spectaculaire beelden met grote hoeveelheden schuim op het strand oplevert. Nu voor het eerst door het zeer tragische..


Lees verder 17 mei 2020   5 jaar oud
De stierenkuil en zijn sleutelrol in de natuur EENMALIG GEBRUIK

We hebben ze pakweg duizend jaar moeten missen in ons landschap, maar door de terugkeer van grote wilde grazers komen ook de zogenaamde stierenkuilen van rund en wisent weer terug. ARK-tekenaar Jeroen Helmer bracht de sleutelrol..


Lees verder 17 mei 2020   5 jaar oud

Door nieuwe DNA-technieken wordt het steeds eenvoudiger om de biodiversiteit van de bodem van de Noordzee te meten. Alleen verzamelen internationale onderzoekers deze gegevens op verschillende manieren, waardoor ze niet te..


Lees verder 15 mei 2020   5 jaar oud

Archief