Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 275 van 368 - 3673 Resultaten

Tiny forest zaandam

‘Tiny Forests’ zijn kleine stadsbossen, zo groot als een tennisbaan, waarin een groot aantal boomsoorten wordt geplant om een zo hoog mogelijke biodiversiteit te krijgen. De geestelijk vader van dit concept is de Indiase ingenieur..


Lees verder 6 maart 2018   7 jaar oud

Het bevorderen van bijen staat erg in de belangstelling. In het stedelijk gebied worden vaak bijenhotels geplaatst. Helaas werken nogal wat bijenhotels uit de handel niet of nauwelijks. Hoe moet het wel?..


Lees verder 5 maart 2018   7 jaar oud
Begraafplaats

Op begraafplaatsen groeien vaak veel soorten korstmossen. Oude grafstenen, vrijstaande bomen en een voedselarme grond dragen bij aan de grote waarde van begraafplaatsen voor korstmossen. Recent zijn bijna alle begraafplaatsen op..


Lees verder 5 maart 2018   7 jaar oud
Herten AWD - primair

De populatie damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) wordt door afschot weer in balans gebracht met overige natuurwaarden. Voor de vlinders is dat goed nieuws. Een onlangs verschenen artikel in De Levende Natuur laat..


Lees verder 1 maart 2018   7 jaar oud
Groeiplaats van Yucca in Kraansvlak

Yucca is in Nederland een populaire kamer- en tuinplant. Recent verwildert hij in de natuur en ontwikkelt zich mogelijk tot een invasieve exoot. Onlangs is bij Zandvoort een verwilderde populatie Yucca’s gevonden. ..


Lees verder 27 februari 2018   7 jaar oud
wilde bij - primair

In de tweede helft van maart stemt de EU over een verbod op de neonicotinoïden clothianidin, imidacloprid, thiamethoxam, acetamiprid. De grote vraag is: hoe gaat Nederland stemmen? De wilde bestuivers, zoals vlinders, bijen en..


Lees verder 26 februari 2018   7 jaar oud
Schelpengruis

Op de Noordzeestranden van Neeltje Jans en Westerschouwen werden een week geleden vondsten van meerdere bij veel mensen favoriete slakkenhuisjes gedaan. Zo lagen er ongekend grote aantallen van het fraaie Wenteltrapje en zelfs..


Lees verder 25 februari 2018   7 jaar oud
Wolf in Gelderland

Vanochtend, woensdag 21 februari, is op diverse plaatsen in Gelderland een wolf waargenomen en vastgelegd op foto en video. Op basis van dit beeldmateriaal bevestigen experts van Wolven in Nederland en Lupus Institut uit Duitsland..


Lees verder 21 februari 2018   7 jaar oud

Dankzij een extra bijdrage van ruim twee miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij kunnen ARK Natuurontwikkeling en partners werken aan een veilig en groen Gulpdal. Bewoners, van mens tot hazelmuis en ijsvogel, gaan hiervan..


Lees verder 18 februari 2018   7 jaar oud

Het kleine Roze grondschijfje is een schijfzwammetje dat ondanks zijn geringe formaat de laatste jaren zeer geregeld wordt gemeld. Het zijn opvallend vaak waarnemingen van nieuwe locaties, waar je deze paddenstoelen niet snel zou..


Lees verder 14 februari 2018   7 jaar oud

Archief