Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 51 van 367 - 3669 Resultaten

Zwemmende otter

Voor een gezonde, levensvatbare otterpopulatie in Nederland moet er uitwisseling kunnen plaatsvinden tussen otters in Nederland en in buurlanden. Dat waarborgt de noodzakelijke genetische variatie. Er blijken in principe voldoende..


Lees verder 14 februari 2024   1 jaar oud
Video still of a cold-water coral reefs taken

Koralen komen veelvuldig voor in het koude en donkere water van de diepzee. Daar zijn ze op zoek naar eten, waarbij ze steeds hogere bergen bouwen om dichter bij voedselbronnen te komen. Maar daarbij kunnen ze zichzelf wel..


Lees verder 14 februari 2024   1 jaar oud
Milou Arts diving on the less degraded reef on the neighbouring atoll Tikehau, French Polynesia

Koraal dat wordt blootgesteld aan hogere temperaturen laat meer en ander organisch materiaal los in het zeewater. Het koraal voedt daarmee ongewenste bacteriën. Dat blijkt uit promotieonderzoek van marien biologe Milou Arts van..


Lees verder 13 februari 2024   1 jaar oud

Zaterdag 27 en zondag 28 januari vond het ‘Zeven Lagen Voedselbosfestival’ plaats op De Kleine Aarde in Boxtel. In anderhalve maand tijd organiseerden 19 groene trainees van IVN Natuureducatie dit succesvolle evenement: “Zondag..


Lees verder 10 februari 2024   1 jaar oud
Rapportoverhanding BKN, v.l.n.r. Caroline Porsius (SBB), Sylvo Thijsen (SBB), Minister de Jonge, Timo Roeke (VBN), Minister van der Wal, Marjolein Demmers (Natuur & Milieu), Paul Makken (ANWB), Josje Majoor (ANWB), Harry Boeschoten (SBB), Manon Tentij (VBN)

De huidige normen voor groen in steden schieten te kort en voldoen niet aan de eisen van de drie grootste uitdagingen van deze tijd: klimaat, biodiversiteit en gezondheid. Ook is er onvoldoende aandacht voor de kwaliteit van het..


Lees verder 10 februari 2024   1 jaar oud
Ons beheer is de laatste jaren gericht op veenmosrietland.

Veenmosrietland is een zeldzaam habitattype dat slecht tegen een te hoge stikstofneerslag kan. In Eilandspolder-Oost is dit type in dertien jaar tijd vertienvoudigd. Dit terwijl de stikstofneerslag honderd procent te hoog ligt...


Lees verder 9 februari 2024   1 jaar oud
Extensief kruidenrijk grasland - primair

Recent zijn de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar kruidenrijk grasland. De conclusie is dat productief kruidenrijk grasland een betere basis vormt voor het behoud van bovengrondse biodiversiteit in het agrarisch..


Lees verder 8 februari 2024   1 jaar oud
De belangrijkste mitigerende maatregelen bij klimaatverandering op riviernatuur

Door de vele neerslag was 2023 het natste jaar ooit. Met als gevolg afgelopen winter hoogwater op beken en rivieren. We weten al langer dat klimaatverandering veel invloed heeft op de waterafvoer in onze rivieren. Vooral het..


Lees verder 8 februari 2024   1 jaar oud
grasklokje

Altijd al nieuwsgierig welke wilde planten in jouw woon- en werkomgeving groeien? Doe mee met de Basiscursus Flora van FLORON en leer wilde planten ontdekken en herkennen. Laat je verbazen wat er allemaal groeit in bloeit in jouw..


Lees verder 6 februari 2024   1 jaar oud
Setting up a large-scale field experiment in de Oosterschelde/ Opzetten van een grootschalig veldexperiment in de Oosterschelde

Het herstellen van mosselbanken in de Waddenzee of de Delta gaat een stuk beter wanneer jonge mosseltjes een beetje worden geholpen met lage, beschermende hekjes op de bodem. Dat blijkt uit het onderzoek dat marien biologe Jildou..


Lees verder 6 februari 2024   1 jaar oud

Archief