Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 113 van 211 - 2110 Resultaten

Tropische bossen worden in een alarmerend tempo gekapt en omgezet in andere vormen van landgebruik. Een nieuwe studie, gepubliceerd in Science, laat zien dat hergroeiende tropische bossen zich verrassend snel herstellen op..

Het is voor Utrechtse boeren mogelijk om subsidie te krijgen voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Deze inzet zorgt onder andere voor meer weidevogels, bijen, vlinders, vissen en amfibieën in het agrarisch gebied van de..

Moerassen, kwelders, uiterwaarden, venen en vennetjes - meer dan negentig procent van deze wetlands in Europa zijn drooggelegd om plaats te maken voor andere vormen van landgebruik. Hiermee zijn veel soorten dieren en planten uit..

Vinvissen zijn onlangs door de IUCN op de Lijst van bedreigde diersoorten geplaatst. Het aantal vinvissen in de Middellandse Zee wordt geschat op minder dan 1.800 volwassen dieren en de verwachting is dat dit aantal nog verder..

Klimaatverandering heeft grote invloed op de Nederlandse natuur. Eén van de gevolgen is verdroging, wat soorten en gebieden onder enorme druk zet. In 2021 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds geld beschikbaar gesteld voor..

Nederland staat voor de uitdaging om een antwoord te vormen op de gevolgen van klimaatverandering: zeespiegelstijging, hoog water, clusterbuien en droogte. De kansenkaarten van de coalitie Natuurlijke Klimaatbuffers helpen..

In december op zoek gaan naar een typische zomervlinder? Het klinkt niet logisch, maar de sleedoornpage is nu, hartje winter, het beste in kaart te brengen. De vlinders zijn er nu niet, maar hun eitjes wel. Deze kunnen met wat..

De Bruine Bank in de Noordzee is definitief aangewezen als Natura 2000-gebied voor zeevogels. Daarmee is dit belangrijke rust- en voedselgebied voor alken, zeekoeten en nog vele andere vogelsoorten veiliggesteld voor de toekomst...

Dit jaar werd een ZonnebaarsBlitz georganiseerd om een indruk te krijgen van het effect van droogte op de aanwezigheid van zonnebaars in geïsoleerde wateren. De resultaten geven aan dat droogte lokaal heeft bijgedragen aan het..

We zien het steeds vaker: wetlands die meer op een veld met vetplantjes lijken dan op een poel of ven. De boosdoener is de invasieve exoot watercrassula. Een opmerkelijk sterk, opportunistisch plantje, dat enorm woekert en zowel..