Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 151 van 211 - 2110 Resultaten

Zeearend met zender, Oostvaardersplassen, 12 juli 2020

GPS-data van jonge zeearenden uit Nederland laten na het eerste jaar van de studie zien dat de vogels een groot deel van Noordwest-Europa gebruiken. Een deel van de vogels pendelt regelmatig heen en weer tussen Flevoland en de..


Lees verder 10 oktober 2020   4 jaar oud
Groote Heide, Noord-Brabant. Niet-geplagde heide

Plaggen is geen geschikte maatregel voor herstel van droge heide bij een hoge stikstofdepositie. Voor vegetaties waar maatregelen tekortschieten moet veel sterker worden ingezet op verlaging van stikstofdepositie. Dat zorgt voor..


Lees verder 10 oktober 2020   4 jaar oud
Aangespoelde zee-egels, Kamtsjatka, Rusland

Op de kust van het Russische schiereiland Kamtsjatka in het Noordpoolgebied zijn grote hoeveelheden dood zeeleven aangetroffen. WWF-experts in Rusland vermoeden dat een zeer giftige stof vanaf land in de oceaan is gelekt, waardoor..


Lees verder 9 oktober 2020   4 jaar oud
Tussen de takken van de dode bomen nestelen zich straks watervogels. EENMALIG GEBRUIK

Goed nieuws: de vergunning voor het plaatsen van dode bomen rond een aantal legakkers in de Vinkeveense Plassen is afgegeven! Nu kunnen we echt aan de slag met een natuurlijke oplossing tegen het afkalven van de eilanden en..


Lees verder 9 oktober 2020   4 jaar oud

Op 24 september jl. was het zover, toen vond het Nationale Uitzwaaimoment voor de Paling plaats. Een ludieke actie en de start van een heuse palingpetitie. Want het gaat om een serieus probleem: de paling heeft hulp nodig. ..


Lees verder 8 oktober 2020   4 jaar oud
Maasheggen luchtfoto - eenmalig gebruik

Wat hebben het Vrolliehemd, de Geer, het Bieleke en de Peperkoek met elkaar te maken? En waarom zie je deze weken overal plukkers van bessen en zaden in de Maasheggen? Rob Christiaans, projectleider bij de provincie Noord-Brabant..


Lees verder 5 oktober 2020   4 jaar oud
Ranonkelbij (vrouwtje)

Het gaat slecht met de bijen in Nederland. In Overijssel is dat, helaas, niet anders. In de overtuiging het tij te keren, is daarom de Bijenbeweging Overijssel opgezet. De Bijenbeweging zet zich in om Overijssel weer een plek te..


Lees verder 5 oktober 2020   4 jaar oud

Ze zijn er, de negen Schotse hooglanders die de natuur in de Kleine Willemswaard een flinke impuls gaan geven. De nieuwe bewoners zijn dinsdag 22 september 2020 aangekomen in deze stadswaard langs de Waal, direct grenzend aan..


Lees verder 3 oktober 2020   4 jaar oud
Bekendelle Boven-Slinge algemeen

Om de kwaliteit van de natuur goed te volgen hebben we in Nederland allerlei monitoringsnetwerken ingericht. Dat biedt een schat aan informatie, maar het duurt vaak jaren voordat je gedegen uitspraken kunt doen. Het is daarom heel..


Lees verder 2 oktober 2020   4 jaar oud
Dubbele kraamkast op palen, bewoont door 100 gewone dwergvleermuizen

Vleermuiskasten op palen hebben als beschermingsmaatregel nog een experimenteel karakter, vooral voor kraamkolonies. Bureau Waardenburg meldde deze zomer voor het eerst in Nederland het gebruik van een paalkast door een..


Lees verder 1 oktober 2020   4 jaar oud

Archief