Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 164 van 211 - 2110 Resultaten

Door nieuwe DNA-technieken wordt het steeds eenvoudiger om de biodiversiteit van de bodem van de Noordzee te meten. Alleen verzamelen internationale onderzoekers deze gegevens op verschillende manieren, waardoor ze niet te..


Lees verder 15 mei 2020   5 jaar oud
Bruinvis in de Noordzee

Sinds de Corona-lockdown is het ook op de Noordzee, één van de drukste zeeën ter wereld, aanzienlijk rustiger. Er is minder scheepvaart, visserij, toerisme en industrie, waar vooral het onderwaterleven van profiteert. Een..


Lees verder 15 mei 2020   5 jaar oud
) In totaal zijn bijna dertig nestkasten ingegraven om tapuiten te verleiden weer op de Veluwe te komen broeden (alternatief)

Op verschillende plekken op de Veluwe zijn dit voorjaar nestkasten voor de tapuit ingegraven. De tapuit is een zeldzame vogelsoort, die sinds zeker twee jaar niet meer broedt op de Veluwe, maar er wel nog doorheen trekt. Provincie..


Lees verder 15 mei 2020   5 jaar oud

In het binnenduingebied van Zuid-Holland is onlangs de eerste kolonie van de kleine dwergvleermuis voor Nederland gevonden. Het gaat om een grote kolonie met maar liefst 422 uitvliegers. Er zijn van deze soort tot op heden nog..


Lees verder 13 mei 2020   5 jaar oud
Bosbodemonderzoek

Dit voorjaar zijn de Bosgroepen gestart met een onderzoek naar de bodemkwaliteit van bossen in Gelderland. Het onderzoek gebeurt op verschillende meetlocaties in een lijn van de Veluwe via de IJsselvallei naar de Achterhoek. We..


Lees verder 12 mei 2020   5 jaar oud
Keersop, Kromhurken in Bergeijk - eenmalig gebruik

Het natuurgebied Kromhurken ten zuiden van Bergeijk maakt onderdeel uit van het Natura 2000-gebied Leenderbos, Groote Heide en De Plateaux. Naast Natura 2000-gebied is Kromhurken ook een Natte Natuurparel en onderdeel van het..


Lees verder 11 mei 2020   5 jaar oud
Droog gevallen ven

Hoewel de maand februari erg nat was, is het nu op veel plekken al weer kurkdroog. Waterschappen, drinkwaterbedrijven en boeren maken zich zorgen, maar zeker ook voor de natuur is verdroging al jarenlang een van de grote..


Lees verder 11 mei 2020   5 jaar oud
School rifvissen

WWF is blij met de nieuwe ambitie voor de natuur van Caribisch Nederland, die het kabinet afgelopen week presenteerde. Met een extra impuls van ruim 7 miljoen euro wil het kabinet de bijzondere onderwaternatuur van Bonaire, Sint..


Lees verder 10 mei 2020   5 jaar oud
Een pas geboren konikveulen EENMALIG GEBRUIK

We zitten midden in het voorjaar en daarmee midden in de babyboom van de grote grazers in natuurgebieden. In deze bijdrage in onze serie over natuurlijke begrazing zoomen we in op de geboortes van veulens en kalveren en wat er..


Lees verder 10 mei 2020   5 jaar oud

De provincie Utrecht zet in op de verbetering van het landschap in de provincie. Dat gebeurt door het realiseren van zogenoemde kleine landschapselementen (KLE), zoals knotwilgen, houtwallen, lanen en poelen...


Lees verder 9 mei 2020   5 jaar oud

Archief