Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 177 van 211 - 2109 Resultaten

blessen

We krijgen weleens vragen over de markeringen die te zien zijn op de stam van sommige bomen. Wat doen die daar en wat betekenen ze? Met het uitvoeringsseizoen in volle gang, leek dit ons een goed moment om dat uit te leggen. Het..


Lees verder 5 december 2019   5 jaar oud
Dwingelderveld

Natuurbeheerders die het toepassen, hadden al zo’n vermoeden. Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) heeft het nu voor het eerst op landelijke schaal onderzocht: bodemtransplantatie is een prima methode om..


Lees verder 4 december 2019   5 jaar oud
Veldleeuwerik

Op golfbaan Prise d’Eau in Tilburg gaan baanonderhoud en natuurontwikkeling hand in hand. Huib Braamse koos er samen met de stadsecoloog Rob van Dijk, de hoofdgreenkeeper Jeroen Vingerhoets en Ben Crombaghs van Natuurbalans voor..


Lees verder 2 december 2019   5 jaar oud

Sinds president Bolsonaro in Brazilië aan de macht is, nemen illegale houtkappers, goudzoekers en veeboeren steeds meer gebieden van traditionele Amazonebewoners in. NGO's zetten zich in voor de bescherming van de Braziliaanse..


Lees verder 29 november 2019   5 jaar oud
Veluwe-Imbosch

Natuurbeheer kost geld, en die kosten moeten wij als samenleving opbrengen. Daarom hebben de provincies de Subsidieregeling Natuur en Landschap (SNL) waar de grote terreinbeheerders, gemeenten met bosbezit, particuliere..


Lees verder 29 november 2019   5 jaar oud
De otter is hét boegbeeld voor waterkwaliteit EENMALIG GEBRUIK

Vorige week bracht Nature Today het goede nieuws dat de otterpopulatie in Nederland toeneemt. Maar ook de trieste kanttekening dat het aantal verkeersslachtoffers erg hoog blijft. Dat laatste is helaas ook het geval in de Gelderse..


Lees verder 29 november 2019   5 jaar oud
Ooibos

Grootschalige natuurontwikkeling langs de rivieren helpt voorkomen dat de binnenvaart bij frequentere droogteperiodes letterlijk vastloopt. Door kribben en indijking stromen Nederlandse rivieren zo snel dat de bodem geleidelijk..


Lees verder 27 november 2019   5 jaar oud
Theo Portegijs bestrijdt Japanse duizendknoop

Zanderij Maarn, ook bekend als Zandgat Maarn, is een voormalige zandafgraving en zandgat aan de Bergweg in Maarn, ten zuiden van de A12. In een deel van dit natuurgebied woekert de Japanse duizendknoop naar hartenlust. Theo..


Lees verder 27 november 2019   5 jaar oud

Nederland is een baggerland. Een deel van de grote hoeveelheden bagger gaat diepe plassen zoals zandwinputten in. Daar past veel in, en een ondiepere plas zou waardevoller zijn voor de natuur: dat lijkt win-win. Maar wat zijn de..


Lees verder 27 november 2019   5 jaar oud
Konikpaard in wintervacht

De meeste paarden en runderen staan in de winter op stal. Anders is dat voor hun soortgenoten die al generaties lang in de natuur leven, zoals koniks en exmoors of hooglanders, taurossen en galloways. In dit eerste deel van een..


Lees verder 24 november 2019   5 jaar oud

Archief