Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 205 van 218 - 2172 Resultaten

Wild zwijn

Afrikaanse varkenspest is een voor varkensachtigen dodelijke en zeer besmettelijke ziekte. De ziekte verspreidt zich sinds 2007 over het Europese continent, heeft geleid tot massale sterfte in populaties wilde zwijnen en zorgt..


Lees verder 15 november 2018   6 jaar oud
117-499, N, 2012-08-01, NL. 117509-499303, Wormerland

Naar aanleiding van vragen en discussie over eerdere berichten op Nature Today over onderwaterdrainage in veengebieden heeft Lars Hein van Wageningen Universiteit een aanvullend statement geschreven...


Lees verder 13 november 2018   6 jaar oud
Weidebij

In 2015 ging Groene Cirkels Bijenlandschap van start. Een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en vele andere partijen om een bloemen- en bijenrijk landschap te ontwikkelen in de regio rond Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den..


Lees verder 12 november 2018   6 jaar oud
Wisent Kraansvlak

Sinds 2007 leven er wisenten in duingebied Kraansvlak, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, in een project van PWN en ARK Natuurontwikkeling. Al vanaf het begin van dit eerste wisentproject in Nederland wordt kennis..


Lees verder 11 november 2018   6 jaar oud
Sjef Wannemakers, heidegids Staatsbosbeheer

In Noord-Brabant zijn enorm veel vrijwilligers actief in en voor de natuur. Deze ‘Groene Helden’ dragen bij aan een groene en gezonde leefomgeving. Via persoonlijke portretten zet de provincie een aantal van hen in het zonnetje...


Lees verder 10 november 2018   6 jaar oud
Crezéepolder

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is sinds zaterdag 3 november officieel eigenaar van de Crezéepolder op IJsselmonde. Daarmee is het beheer van dit bijzondere zoetwatergetijdennatuurgebied duurzaam geregeld. Door de samenhang..


Lees verder 6 november 2018   6 jaar oud
schraalland in het Wisselse veen

Onlangs maakte Geldersch Landschap & Kasteelen bekend dat in het Wisselse Veen bij Epe een populatie van de Zilveren maan leeft. Dat is groot nieuws, want deze vlinder is in Nederland zeer zeldzaam geworden en was al decennialang..


Lees verder 4 november 2018   6 jaar oud
Galloway VOOR EENMALIG GEBRUIK

Het is meer dan 35 jaar geleden dat de eerste grote grazers geïntroduceerd werden in de Nederlandse natuur. Grote grazers als konikpaarden en Schotse hooglanders zijn inmiddels een bekende verschijning geworden. Uit een seminar..


Lees verder 3 november 2018   6 jaar oud
Hazelmuis

In Zuid-Limburg vind je prachtige bosranden met bramen, struiken en bes- en vruchtdragende bomen. Ideaal leefgebied voor de hazelmuis, maar om deze bosranden in stand te houden is beheer op maat nodig in ruimte en tijd, waarbij..


Lees verder 2 november 2018   6 jaar oud
Tim Eestermans, coördinator weidevogelbescherming Drimmelen

In Noord-Brabant zijn enorm veel vrijwilligers actief in en voor de natuur. Deze ‘Groene Helden’ dragen bij aan een groene en gezonde leefomgeving. Via persoonlijke portretten zet de provincie een aantal van hen in het zonnetje...


Lees verder 31 oktober 2018   6 jaar oud

Archief