Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 5 van 211 - 2106 Resultaten
De schade die een valwind in juni 2021 aanrichtte in het Sterrenbos op het landgoed Zuylenstein bij Leersum is hersteld. Omringd door betrokkenen en vrijwilligers (her)opende Rob van Muilekom, de gedeputeerde van Cultuur en..

Mede dankzij inzet van De Vlinderstichting is het gebruik van de klepelmaaier voor waterschappen alleen nog maar toegestaan in vijf (goed omschreven) uitzonderingssituaties. Daarbij wordt standaard gefaseerd geklepeld, en het..
Er zijn allerlei manieren om samen bij te dragen aan natuurherstel en maatschappelijke opgaves. Eerder presenteerde Wageningen Environmental Research al tien categorieën natuurmaatregelen en een storymap met natuurmaatregelen en..

De Ecologische Evaluatie benadrukte nog maar eens hoe belangrijk een integrale en gebiedsgerichte aanpak is voor het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. In het Noord-Brabantse Land van Altena heeft zo’n aanpak niet alleen..

Jaarlijks worden tussen de 10.000 en 12.000 wilde dieren, voornamelijk reeën, aangereden. Het belang van dit zogeheten ‘valwild’ in de natuur is groot, en kan zelfs predatie van wolven op schapen verminderen...

Door klimaatverandering en menselijke activiteiten verdwijnen wetlands wereldwijd in rap tempo. Kunnen waterzuiveringsinstallaties een oplossing bieden voor vogels die afhankelijk zijn van deze natte gebieden? Nieuw onderzoek in..
Vanaf 31 maart start Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland met een nieuwe podcast: 'Schubben & Slijm'. In deze tweewekelijkse podcast vraagt presentator Maarten Bruns gasten de schubben van het lijf over onze prachtige..

Werk jij aan biodiversiteitsherstel? Zet jouw project op de kaart van Samen voor Biodiversiteit en maak het zichtbaar! Zo inspireer je anderen, stimuleer je samenwerking en help je biodiversiteit vooruit. Van buurtinitiatief tot..

De gewone grootoorvleermuis is een bijzonder geval binnen de vleermuissoorten. Het beschermde dier ziet er vriendelijk uit, is zeer moeilijk waar te nemen en heeft een kleine leefomgeving. Ruimtelijke activiteiten kunnen..

De gewone pad wordt steeds minder gewoon – het aantal padden in Nederland is de afgelopen vijftien jaar met ruim 55 procent afgenomen. De kwaliteit van hun leefgebied gaat achteruit en de populaties raken versnipperd. Jaarlijks..