Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 52 van 211 - 2106 Resultaten

Polydesmus angustus. Grote platrug

Het toedienen van steenmeel is een relatief nieuwe maatregel om de verzuring van bossen tegen te gaan. Miljoenpoten spelen een belangrijke rol in deze ecosystemen en het toedienen van steenmeel kan een negatieve invloed hebben op..


Lees verder 8 november 2023   1 jaar oud
Circle of Life symposium oktober 2023. Georganiseerd door ARK en WNF België.

Tijdens het Circle of Life-symposium kwamen professionals uit vier landen bijeen om kennis te delen over de positieve effecten van dode dieren in de natuur. Er werd onderzocht welke kansen er nog liggen en hoe we effectief kunnen..


Lees verder 7 november 2023   1 jaar oud
Burgeronderzoekers krijgen een training aan de waterkant

Maar zo’n twintig procent van de kleine wateren in Nederland heeft een goede waterkwaliteit. Dat blijkt uit de nieuwste resultaten van het burgeronderzoek ‘Vang de watermonsters’ van 2023. Tachtig procent van de gemeten wateren..


Lees verder 6 november 2023   1 jaar oud

Een coalitie van 13 partijen waaronder ARK, de ANWB, het Wereld Natuur Fonds, De Jonge Klimaatbeweging, Scouting Nederland en Natuurmonumenten roept de politiek op om meer natuur en ruimte voor recreatie leidend te laten zijn bij..


Lees verder 5 november 2023   1 jaar oud
Ochtend in natuurgebied Binnenveld.

Op zondagmiddag 19 november 2023 gaat de film ‘Hooiland’ in première in het Heerenstraat Theater in Wageningen. 'Hooiland' is een film over de ontwikkeling van nieuwe natuur in het Binnenveld. Het is de nieuwste natuurdocumentaire..


Lees verder 4 november 2023   1 jaar oud
Rivieren recreatie brug bij Nijmegen

Met de lancering van het 'Manifest Ruimte voor Levende Rivieren' doet een coalitie van 13 partijen waaronder de ANWB, het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL), De Jonge Klimaatbeweging, Scouting Nederland en Natuurmonumenten een dringende..


Lees verder 3 november 2023   1 jaar oud
Paling

ICES, de International Council for the Exploration of the Sea, heeft op 1 november haar wetenschappelijk advies voor de Europese aal voor 2024 gepubliceerd. Het advies stelt, net als vorig jaar, dat er meer aandacht moet zijn voor..


Lees verder 2 november 2023   1 jaar oud
Een jonge haagbeuk, geplant in een nieuw bos in Noord-Brabant.

De komende maanden komt er naar verwachting zo’n 250 hectare nieuw bos bij op Staatsbosbeheer-terrein. “We gaan weer veel nieuwe bomen planten en zetten in op spontane bosontwikkeling”, stelt programmadirecteur Bos & Klimaat..


Lees verder 2 november 2023   1 jaar oud
Gewone zeehond (exclusief eenmalig WMR)

Uit de meest recente monitoring van gewone zeehonden, tijdens de rui in de internationale Waddenzee, blijkt dat er vier procent minder dieren geteld zijn ten opzichte van 2022. Het is voor het derde jaar op rij dat een daling van..


Lees verder 1 november 2023   1 jaar oud
Onderzoek grote trekvissen bij Haringvlietsluizen (exclusief eenmalig WUR)

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken samen met Rijkswaterstaat hoe grote trekvissen zoals zeeforel, Atlantische zalm, zeeprik en Noordzeehouting de Haringvlietsluizen kunnen passeren. In oktober en..


Lees verder 1 november 2023   1 jaar oud

Archief